Antena Meniu Search
x

Un site de știri din China a divulgat din greșeală propriile instrucțiuni de cenzură cu privire la conflictul Rusia-Ucraina

Un site de știri din China a dezvăluit din greșeală „instrucțiunile” primite de redacție cu privire la cum trebuie acoperit conflictul Rusia - Ucraina. Postarea accidentală a fost făcută pe rețeaua de socializare Weibo.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.02.2022, 15:27

Un site de știri din China a divulgat din greșeală propriile instrucțiuni de cenzură cu privire la conflictul Rusia-Ucraina - Profimedia Images

Horizon News, parte a Beijing News, care este deținut de Partidul Comunist Chinez, a postat marți „instrucțiuni” despre cum trebuie să acopere jurnaliștii escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, pe pagina sa Weibo, scrie Business Insider, care citează The Washington Post.

China și Rusia fac front comun împotriva Occidentului

China și-a consolidat alianța cu Rusia în ultimii ani, iar cele două țări au devenit, de asemenea, parteneri economici din ce în ce mai activi. Comerțul dintre China și Rusia a crescut de la 10,7 miliarde de dolari în 2004 la 140 de miliarde de dolari până în 2021, potrivit think tank-ului Carnegie Moscow Center.

În postarea accidentală de pe Weibo, Horizon News susține că orice conținut care descrie Rusia în mod nefavorabil nu va fi publicat. Același lucru este valabil și pentru orice încadrare pro-occidentală, arată sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Mai târziu, marți, postarea Weibo a fost ștearsă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

China speră să primească ajutorul SUA în problema Taiwanului

„Mai simplu spus, China trebuie să ajute Rusia cu sprijin emoțional și moral, în timp ce se abține de la a deranja Statele Unite și Uniunea Europeană”, a scris Ming Jinwei, redactor senior la Agenția de știri Xinhua, într-un blog WeChat citat de Bara. Xinhua este agenția oficială de presă a guvernului chinez.

„În viitor, China va avea nevoie și de înțelegerea și sprijinul Rusiei atunci când se va lupta cu America pentru a rezolva problema Taiwanului odată pentru totdeauna”, a adăugat ulterior editorul.

Președintele Joe Biden a anunțat o serie de noi sancțiuni pentru a pedepsi Rusia pentru ceea ce Casa Albă descrie drept „începutul unei invazii” în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un site de știri din China a divulgat din greșeală propriile instrucțiuni de cenzură cu privire la conflictul Rusia-Ucraina