Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un student român în Anglia, infectat cu Covid-19, povestește simptomele atipice pe care le-a avut

Un tânăr de 18 din Oradea, student în Anglia, a povestit într-o postare pe Facebook simptomele pe care le-a avut după ce s-a infectat cu coronavirus, pentru a veni în ajutorul altor tineri care poate trec printr-o situație similară, însă nu se izolează pentru că sunt convinși că nu au Covid-19. 

de Ana Maria Ghiarasim

la 28.10.2020 , 10:54

Un student român în Anglia, infectat cu Covid-19, povestește simptomele atipice pe care le-a avut Un student român în Anglia, infectat cu Covid-19, povestește simptomele atipice pe care le-a avut - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Alex este student în Anglia, la Universitatea din Loughborough, unde învaţă Geografie şi Management.
  • Tânărul a povestit în detaliu fiecare simptom avut după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Alex este student la Universitatea din Loughborough, unde învaţă Geografie şi Management, acolo s-a îmbolnăvit cu Covid-19 şi a mărturisit că i-a fost teamă să treacă prin această experiență fiind departe de casă și având în vedere istoricul lui medical.

Tânărul a povestit că primul simptom pe care l-a avut a fost o durere de cap și ganglionii limfatici inflamați în zona gâtului. Nu credea că e ceva grav. Abia în ziua următoare, când a avut dureri de cap, febră, frisoane, ameţeli şi probleme digestive şi-a dat seama că ar putea fi infectat cu Sars-Cov-2.

”Cu febra au venit niște frisoane groaznice, la modul în care pe la ora 22 am vrut să merg la baie și nu mă puteam ridica din pat. Cu frisoanele au venit amețeli, stări de rău șamd. Eram foarte panicat. Era prima dată când mă îmbolnăveam departe de casă, eram singur și avem în spate un istoric foarte predispus pentru complicații în contextul COVID-19 - sunt astmatic și orice răceală se poate transforma ușor în pneumonii interstițiale. Am reușit cumva să adorm, cu greu. Am transpirat enorm noaptea aia. Am luat doar un paracetamol înainte să adorm, nimic mai mult, pentru că știam că nu e indicată administrarea de antitermice atât timp cât temperatura nu depășește 39 de grade Celsius. Tot în seara aceea, când a apărut febra, m-am programat la un test pentru a doua zi”, a scris Alex, pe Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Rezultatul testului pentru Covid-19 a venit pozitiv, după 75 de ore, timp în care Alex a stat izolat și a simțit din plin ce înseamnă Covid-19.

“Au fost cele mai ciudate dureri pe care l-am simțit vreodată. Nu erau foarte dureroase, dar erau foarte deranjante. Cele mai dese erau în zona omoplaților și în zona lombară, dar cele mai supărătoare le-am avut la piciorul drept. Începea ca o amorțeală în tot piciorul, care devenea o durere generală imposibil de localizat. Simțeam efectiv cum parcă se blocau vasele sanguine și nu mai circula sângele bine prin picior. Atunci am realizat că de fapt simptomele mele începuseră marți (13.10) - cu un alt soi de dureri de spate pe care le-am considerat a fi febra musculară de după sală”, a povestit Alex.

”Vineri disconfortul din gât a devenit durere, iar ochii mi s-au făcut roșii. Durerile de cap (migrenele) s-au mutat în spatele ochilor și au ținut două-trei zile bune. Erau genul acela de dureri pe care le simți la gripă și apar când te uiți în lateral”, a mai scris el.

În ciuda acestor simptome, studentul nu a luat prea multe medicamente, ci doar aspirină şi paracetamol. 

"Când am fost la testare, mi-au zis să iau antiinflamatoare simple, adică paracetamol, aspirină, ibuprofen, dacă am febră sau dureri mai serioase", spune el. 

Ce a fost mai rău a trecut pentru Alex. Tânărul le transmite acum oamenilor să acorde mai multă atenție simptomelor care apar și la primul semn de răceală să anunțe medicul, să se autoizoleze și să își facă testul Covid.

”Acum sunt mai sigur ca nicicând că nu este cazul să ne fie frică de boală, sunt convins că 90% din tineri dezvoltă o formă ușoară, ca a mea, dar este cazul să ne preocupe mai mult cum să îi apărăm pe cei pe care organismul nu îi poate apăra de ce e mai rău. Cu toții avem în jurul nostru un bunic sau o persoană predispusă la complicații, așa că vă rog, fiți salvatorii lor - protejați-i așa cum știți voi mai bine”, a mai scris Alex.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri externe » Un student român în Anglia, infectat cu Covid-19, povestește simptomele atipice pe care le-a avut