Meniu
Search
x

Video Vaccinul anti-Covid Moderna a primit aviz pozitiv în SUA. Americanii au cumpărat deja 200 de milioane de doze

Noi speranţe în lupta împotriva pandemiei: un al doilea vaccin, cel al companiei Moderna, a fost avizat favorabil de experţii guvernului Statelor Unite. Aprobarea oficială va fi dată foarte curând, iar 6 milioane de doze sunt deja gata de livrare.

De Redactia Observator la 18.12.2020, 10:11
Vezi și
  • Guvernul american a comandat 200 de milioane de doze din acest vaccin care poate fi păstrat şi la temperatura unui congelator obişnuit, spre deosebire de cel al companiei Pfizer.

În acest timp, o anchetă la nivel înalt s-a declanşat în Europa după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a infectat cu Sars-Cov-2. El se simte bine, dar s-a autoizolat la fel ca mulţi lideri politici francezi şi europeni cu care a venit în contact în ultimele zile.

Experţii medicali au avizat favorabil vaccinul Moderna în unanimitate, cu o singură abţinere. Guvernul american a comandat 200 de milioane de doze din acest vaccin care poate fi păstrat şi la temperatura unui congelator obişnuit, spre deosebire de cel al companiei Pfizer.

Acesta este deja administrat în Statele Unite şi se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie aprobat oficial şi în Uniunea Europeană. Imunizarea în masă va începe după câteva zile.

UE, precomandă de vaccinuri de la 6 companii

La 21 şi 23 decembrie vor veni aprobările, întâi de la Agenţia Medicamentelor, apoi de la Comisia Europeană. În Uniunea Europeană, toate ţările membre doresc şi pot să înceapă vaccinarea la 27 decembrie.

Uniunea Europeană a făcut precomenzi de vaccinuri de la şase firme. Preţurile sunt confidenţiale, dar au fost dezvăluite printr-o eroare. 

O secretară de stat din Belgia le-a postat pe twitter după ce opoziţia a susţinut că n-ar fi bani în buget pentru procurarea lor. Postarea a fost ştearsă repede, dar devenise deja virală. Aceasta a prezentat scuze şi a fost felicitată, ironic, pentru transparenţă. 

Emanuel Macron, confirmat cu coronavirus

O problemă mai mare a apărut în ţara vecină, Franţa. Emanuel Macron a fost confirmat cu noul coronavirus.

În ultimele zile, Macron a participat la o şedinţă de guvern şi un summit european. Şi nu a respectat mereu normele de protecţie. Aşa că prim-ministrul Franţei, mai mulţi miniştri şi deputaţi, dar şi numeroşi lideri străini s-au grăbit să se testeze. 

Premierii Spaniei, Germaniei şi Portugaliei au primit deja rezultatul negativ. 

Cât despre Macron, el are febră şi tuşeşte, dar a participat, din izolare, la o videoconferinţă pentru a dovedi că se simte bine.

Medicii spun că Macron ar trebui să se vindece uşor. Soţia sa a fost testată negativ. 

Franţa este una din ţările cel mai greu lovite de pandemie, cu peste 2.400.000 de cazuri şi aproape 60.000 de decese.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Vaccinul anti-Covid Moderna a primit aviz pozitiv în SUA. Americanii au cumpărat deja 200 de milioane de doze