Vaccinul Johnson & Johnson, la un pas de autorizare în SUA. Serul va fi administrat într-o singură doză

De Veronica Micu.
Publicat: 27.02.2021, 10:40.
Actualizat: 27.02.2021, 11:01

Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) urmează să autorizeze vaccinul Johnson & Johnson, după ce o comisie de experți în epidemiologie a avizat favorabil utilizarea vaccinului într-o singură doză.

Vaccinul Johnson&Johnson, la un pas de autorizare în SUA. Serul va fi administrat într-o singură doză

shutterstock.com

Potrivit publicaţiei New York Times, vaccinul Johnson and Johnson ar urma să fie autorizat în Statele Unite de Agenția pentru Medicamente (FDA). Asta după ce vineri a primit aviz favorabil din partea unei comisii formate din medici infecţionişti şi epidemiologi.

Vaccinul Johnson & Johnson va fi primul vaccin din lume care se va administra într-o singură doză.

În urma testelor clinice desfăşurate în opt state şi pe un eşantion format din 45.000 de participanţi, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

„O să ajungă doze noi, luând în calcul autorizarea de urgenţă a vaccinului Johnson&Johnson. Vom avea 3 vaccinuri.

Moderna şi Pfizer care sunt administrate în prezent şi vaccinul dintr-o singură doză, J&J. Acele doze nu necesită condiţiile de depozitare aplicabile pentru Moderna şi Pfizer şi din nou, vorbim de o singură doză”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul statului California, potivit Mediafax.

Vaccinul Johnson & Johnson, eficienţă de peste 80% împotriva formelor grave ale bolii

Agenţia americană a medicamentului a confirmat miercuri o eficienţă cuprinsă între 81,7% şi 87,6% a vaccinului înr-o singură doză împotriva Covid-19 Johnson & Johnson, în documente pe care le-a făcut publice cu două zile înainte de o reuniune a Comitetului său consultativ în vederea unei autorizări de urgenţă a vaccinului în Statle Unite, relatează AFP.

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a Covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.

FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea covid-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.

Gheorghiţă: În aprilie, România ar putea primi primele doze

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România ar putea primi deja, în luna aprilie, primele doze de la compania Johnson & Johnson şi astfel ţara noastră ar avea în portofoliu un al patrulea vaccin.

El a adăugat că eficacitatea serului este similară că cea a celui produs de AstraZeneca şi este un vaccin pe bază de adenovirus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.