Antena Meniu Search
x

Vaccinul Johnson & Johnson, la un pas de autorizare în SUA. Serul va fi administrat într-o singură doză

Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) urmează să autorizeze vaccinul Johnson & Johnson, după ce o comisie de experți în epidemiologie a avizat favorabil utilizarea vaccinului într-o singură doză.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.02.2021, 11:01

Vaccinul Johnson&Johnson, la un pas de autorizare în SUA. Serul va fi administrat într-o singură doză - shutterstock.com
  • Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a Covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia.

Potrivit publicaţiei New York Times, vaccinul Johnson and Johnson ar urma să fie autorizat în Statele Unite de Agenția pentru Medicamente (FDA). Asta după ce vineri a primit aviz favorabil din partea unei comisii formate din medici infecţionişti şi epidemiologi.

Vaccinul Johnson & Johnson va fi primul vaccin din lume care se va administra într-o singură doză.

În urma testelor clinice desfăşurate în opt state şi pe un eşantion format din 45.000 de participanţi, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

„O să ajungă doze noi, luând în calcul autorizarea de urgenţă a vaccinului Johnson&Johnson. Vom avea 3 vaccinuri.

Moderna şi Pfizer care sunt administrate în prezent şi vaccinul dintr-o singură doză, J&J. Acele doze nu necesită condiţiile de depozitare aplicabile pentru Moderna şi Pfizer şi din nou, vorbim de o singură doză”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul statului California, potivit Mediafax.

Vaccinul Johnson & Johnson, eficienţă de peste 80% împotriva formelor grave ale bolii

Agenţia americană a medicamentului a confirmat miercuri o eficienţă cuprinsă între 81,7% şi 87,6% a vaccinului înr-o singură doză împotriva Covid-19 Johnson & Johnson, în documente pe care le-a făcut publice cu două zile înainte de o reuniune a Comitetului său consultativ în vederea unei autorizări de urgenţă a vaccinului în Statle Unite, relatează AFP.

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a Covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.

FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea covid-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.

Gheorghiţă: În aprilie, România ar putea primi primele doze

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România ar putea primi deja, în luna aprilie, primele doze de la compania Johnson & Johnson şi astfel ţara noastră ar avea în portofoliu un al patrulea vaccin.

El a adăugat că eficacitatea serului este similară că cea a celui produs de AstraZeneca şi este un vaccin pe bază de adenovirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinul Johnson & Johnson, la un pas de autorizare în SUA. Serul va fi administrat într-o singură doză