Antena Meniu Search
x

Video Viaţa se apropie de normalitate în Marea Britanie, după trei luni de carantină. Boris Johnson: ”Luni voi merge şi eu la pub”

Britanicii văd lumina de la capătul celui de-al doilea val al pandemiei. Boris Johnson a prezentat un plan pentru redeschiderea ţării şi chiar al stadioanelor şi al sălilor de concerte. Se pregătesc să bea prima bere în oraș, după luni de stat în casă.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 21:30

Vezi și
  • După o carantină de trei luni şi vaccinare accelerată, în Marea Britanie virusul pare să dea înapoi.

Boris Johnson, premierul britanic: ”Luni, 12 aprilie, voi merge şi eu la pub, facem asta cu precauţie, dar fără cale de întoarcere. Voi ciocni o halbă de bere”.

Precauţia rămâne însă o prioritate în Marea Britanie

Boris Johnson a anunţat noile relaxări pe un ton aproape triumfător. După o carantină de trei luni şi vaccinare accelerată, în Marea Britanie virusul pare să dea înapoi. 2.700 de cazuri de infectare s-au înregistrat ieri şi 26 de morţi. Precauţia rămâne însă o prioritate. Fiecare englez va primi gratuit două teste COVID pe săptămână.

Boris Johnson, premierul britanic: ”Vaccinarea este utilă, dar nu uitaţi importanţa testării. De pe 9 aprilie, toată lumea poate fi testată gratuit”.

Pe acelaşi subiect

Spectacole de comedie, evenimente în cluburi şi chiar meciuri de fotbal sunt planificate pentru a testa eficienţa unui sistem de pașapoarte de vaccinare. Proiectul este experimental şi departe de a fi impus pe scară largă. 70 de deputaţi îl consideră discriminatoriu. 

Guvernul britanic vrea să introducă şi un sistem tip semafor pentru relansarea turismului internaţional, dar o dată exactă urmează să fie anunţată.

Boris Johnson, premierul britanic: ”Ştiu cât de nerăbdători sunt oamenii să îşi rezerve vacanţa şi vor să ştie dacă o pot face. Dar, cred că trebuie să fim prudenţi în acest moment”.

Carantină obligatorie de 5 zile la intrarea în Italia

Prudenţa este şi politica de stat a Italiei zilele acestea. Roma a impus carantină de 5 zile pentru toţi cei care intră în ţară până pe 30 aprilie. În paralel, campania de vaccinare continuă în forţă. 

În Veneţia, centre de imunizare au fost amenajate şi pe feriboturi. 500 de mii de vaccinaţi pe zi este ţelul noului guvern.

Grecia a redeschis magazinele 

Paşi mici spre relaxare face şi Atena care a redeschis de ieri magazinele, în ciuda unui număr de infectări în creştere.

Închisă din ianuarie, Portugalia a iniţiat a doua etapă de relaxare. Copiii s-au întors la şcoală, iar sălile de gimnastică şi-au primit primii clienţi. Dacă virusul continuă să dea înapoi, în două săptămâni se deschid şi cinematografele, mallurile şi restaurantele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Viaţa se apropie de normalitate în Marea Britanie, după trei luni de carantină. Boris Johnson: ”Luni voi merge şi eu la pub”