Antena Meniu Search
x

Video Putin joacă toţi aşii ca să câştige războiul cu Ucraina. Rusia ar fi aruncat în luptă cele mai puternice arme de care dispune, rachetele termobarice

Războiul a ajuns în ziua a cincea, iar Ucraina îşi numără morţii. 16 copii au fost ucisi în raidurile ruşilor. Se dau lupte crâncene şi astăzi în marile oraşe: Kiev, Harkov, Lvov si Odessa. Până acum ruşii ar fi ocupat doar două localităţi mici din sud-estul ţării, dar ucrainenii se tem că atacul care va decide soarta războiului vine în câteva ore. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 20:20

Vezi și

O ploaie de rachete a lovit oraşul Harkov în a cincea zi de război. Imaginile de pe front sunt cumplite

 Pe targă este o fetiţă de doar 6 ani care a căzut victimă a bombardamentelor ruseşti . 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: În doar patru zile, 16 copii ucraineni au murit ca rezultat al atacurilor ruseşti. 16! 45 de copii au fost răniţi!

Explozia unei rachete a lăsat o femeie infirmă. 

Pe acelaşi subiect

Oficialii ucraineni anunţă că 350 de civili au fost ucişi, dar bilanţul nu include şi victimele bombardamentelor de astăzi, care s-ar ridica la câteva zeci. 

Şi în Odessa se duc lupte grele. Echipa Observator a fost prinsă într-un atac.

Laurenţiu Rădulescu, trimis special Observator în Ucraina: Se aud focuri de armă! Lovituri de rachete! Vom merge undeva la aproximativ 100 de metri, într-un adăpost! Odessa este atacată din nou!

Cea mai crâncenă luptă se dă în continuare pentru Kiev. Imagini suprinse din satelit arată coloane de blindate, protejate din aer de elicoptere, care se îndreaptă spre Kiev. 

Ucraina crede că atacul urmează să aibă loc în câteva ore şi a pus în alertă toate trupele de care dispune. 

Brigăzile de voluntari sunt pe poziţie, la fel rezerviştii. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Sub legea marţială, participanţii la ostilităţi - ucrainenii cu experienţă de luptă - vor fi eliberaţi din închisoare şi vor putea să îşi execute pedeapsa pe frontul de război.

Ucraineni de rând, bărbaţi şi femei, tineri şi mai puţin tineri, vin să se înarmeze pentru ţară. Vor să-şi apere familiile şi viitorul.

Diana, voluntar: Nu m-am gândit niciodată să iau arma în mână, dar, dacă va trebui, voi face asta. 

Forţele ruse au ocupat până acum două oraşe mici din sud-estul Ucrainei. 

Victoriile Moscovei sunt mici, dar imaginile din satelit arată amploarea luptelor purtate. Din aer, oraşele pe unde au trecut ruşii sunt aproape distruse. Sute de mii de oameni au fugit deja din ţară. 

Cei rămaşi, simt şi efectele economice ale războiului. Oamenii se bat pur si simplu pe mâncare şi jefuiesc magazinele alimentare. Devenit simbolul rezistenţei ucrainene, Volodimir Zelensky este inamicul nr 1 al lui Vladimir Putin.

Grupul Wagner, ordin să-l elimine pe Zelenski

400 dintre cei mai periculoşi mercenari, asasini plătiţi sub comanda unui oligarh apropiat lui Vladimir Putin, ar fi primit ordin să îl elimine pe preşedintele Zelenski, potrivit jurnaliştilor britanici.

Ar fi fost aduşi tocmai din Africa şi plătiţi regeşte. 

Ca să câştige războiul cu Ucraina, Vladimir Putin aruncă în joc toţi aşii de care dispune. A dat deja alerta nucleară şi ar fi trimis rachetele termobarice, cele mai puternice arme ale Rusiei în Cecenia şi Siria. 

Belarus, gata să intre în război alături de Rusia

Şi Belarus e gata să intre în război alături de Rusia. Un avion cu paraşutişti ar fi decolat în zorii zilei. Oamenii obişnuiţi nu par însă de acord cu oficialii. 

Solidaritate vin din partea echipajului unei nave georgiene 

Un dialog ireal ar fi avut loc, zilele acestea, în Marea Neagră, între echipajul unei nave georgiane şi echipajul unei nave ruseşti. Vasul rusesc ar fi rămas fără combustibil şi a cerut ajutor navelor aflate în apropiere. A răspuns apelului secundul unei nave georgiene, care le-a transmis să se apuce de vâslit. 

Echipajul de pe vasul georgian a transmis că nu intenționează să alimenteze nava rusească comercială. Dialogul, în cele ce urmează: 

Secund navă georgiană: Înțeleg, navă rusească. Păi, băieți, refuzăm să vă alimentăm cu combustibil!

Nava rusească: Cu cine stau de vorbă?

Secund navă georgiană: Cu secundul căpitanului, din Georgia. Nu vă aprovizionăm cu combustibil, navă rusească

Nava rusească: Hai să nu implicăm politica în asta. Am rămas fără combustibil!

Secund navă georgiană: Ei bine, dacă nu mai aveți combustibil, atunci vâsliți! Slava Ucraina! Putin e un nenorocit!

Forţele ucrainene sunţin că ar fi eliminat peste 5.000 de militari ai armatei ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Putin joacă toţi aşii ca să câştige războiul cu Ucraina. Rusia ar fi aruncat în luptă cele mai puternice arme de care dispune, rachetele termobarice