Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să invite acum Ucraina în NATO, chiar dacă aderarea nu va avea loc decât după război

Război în Ucraina. Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să invite acum Ucraina în NATO chiar dacă aderarea nu va avea loc decât după războiul declanşat de Rusia. 

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 14:05

Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să invite acum Ucraina în NATO, chiar dacă aderarea nu va avea loc decât după război
Volodimir Zelenski - Profimedia

Volodimir Zelenski i-a cerut preşedintelui SUA, Joe Biden, să invite Ucraina în NATO acum, chiar dacă aderarea nu se va realiza decât după război. Preşedintele ucrainean a declarat pentru CNN că Biden este "cel care ia decizia" dacă Ucraina va fi sau nu în NATO. 

"El susţine viitorul nostru în NATO", dar o invitaţie acum ar fi o motivaţie uriaşă pentru soldaţii ucraineni, a declarat Zelenski într-un interviu acordat lui Erin Burnett de la CNN.

NATO urmează să organizeze un summit în Lituania pe 11 şi 12 iulie, unde se aşteaptă ca liderii să discute despre aderarea Ucrainei. Întrebat de ce nu poate aşteapta o invitaţie, Zelenski a răspuns: "Acum. Este foarte important". "Este atât de important să simţi că în viitor eşti cu adevărat alături de aliaţi", a adăugat el.

Zelenski a adăugat că a înţeles că Ucraina "nu va fi deloc în NATO înainte ca războiul să se termine".

Pe acelaşi subiect

Soluţionarea disputelor teritoriale este un factor important pentru a determina dacă un stat este invitat să adere la Alianţă, potrivit NATO. "Înţelegem asta", a spus Zelenski. "Dar acest semnal este cu adevărat foarte important. Şi depinde de decizia lui Biden".

NATO prelungește mandatul secretarului general Jens Stoltenberg cu încă un an

NATO a prelungit, marți, mandatul secretarului general Jens Stoltenberg cu încă un an.  Jens Stoltenberg rămâne în funcție încă un an ca secretar general al NATO.

"Sunt onorat de decizia Aliaților NATO de a-mi prelungi mandatul ca secretar general până la 1 octombrie 2024", a scris pe Twitter Stoltenberg. 

Jens Stoltenberg a devenit secretar general al NATO în octombrie 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să invite acum Ucraina în NATO, chiar dacă aderarea nu va avea loc decât după război