Antena Meniu Search
x

"Ziua Judecății va veni foarte repede și foarte dur" în cazul unui atac asupra Crimeei, amenință Medvedev. Zelenski nu se lasă intimidat

Refuzul Ucrainei şi al statelor membre NATO de a recunoaşte autoritatea Moscovei asupra Peninsulei Crimeea reprezintă o ”ameninţare sistemică” pentru Rusia, iar orice atac extern asupra regiunii va determina un răspuns de tip „Judecata de Apoi”, a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, duminică, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 18.07.2022, 10:59

"Ziua Judecății va veni foarte repede și foarte dur" în cazul unui atac asupra Crimeei, amenință Medvedev. Zelenski nu se lasă intimidat
"Ziua Judecății va veni foarte repede și foarte dur" în cazul unui atac asupra Crimeei, amenință Medvedev. Zelenski nu se lasă intimidat - Profimedia Images

Rusia a anexat Peninsula Crimeea din Marea Neagră de la Ucraina în 2014, după ce preşedintele pro-rus din Ucraina a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste stradale în masă. Moscova susţine de atunci separatişti pro-ruşi din regiunea ucraineană estică a Donbasului.

”Dacă vreun alt stat, fie Ucraina sau statele membre NATO, consideră că Peninsula Crimeea nu aparţine Rusiei, atunci, aceasta reprezintă o ameninţare sistemică pentru noi”, a declarat Medvedev veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit agenţiei de presă rusă Interfax. "Ziua Judecății de Apoi va veni foarte repede și foarte dur. Le va fi foarte greu să se ascundă", a declarat Medvedev.

Este o ameninţare directă şi explicită, în special având în vedere ce s-a întâmplat în Crimeea. Crimeea s-a întors în Rusia”, a mai adăugat Medvedev, care în prezent deţine funcţia de preşedinte adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

În urma amenințărilor lui Medvedev, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că nu se va lăsa intimidat de ruși, potrivit Ukrinform.

Pe acelaşi subiect

"Nimeni nu acceptă intimidarea politicienilor ruși cu privire la presupusa „Zi a judecății” pentru Ucraina. În același timp, va veni ziua judecății pentru Rusia în sensul literal pentru crimele comise de statul terorist. Astăzi, din Rusia a venit o altă declarație despre presupusa „zi a judecății” pentru Ucraina. Desigur, nimeni nu va accepta o asemenea intimidare. Cât de cinic este să spui așa ceva astăzi – la aniversarea distrugerea Boeing-ului malaezian de către Rusia pe cerul fr deasupra Donbasului ucrainean. Într-un aparent act de terorism, 298 de oameni au fost uciși: 80 de copii, cetățeni ai 10 țări", a declarat Zelenski.  

Rusia se teme de un atac al ucrainenilor în Crimeea

Declaraţiile lui Medvedev au fost difuzate la o zi după ce un oficial ucrainean a sugerat că Peninsula Crimeea, pe care majoritatea statelor o recunosc ca fiind parte din Ucraina, ar putea fi o ţintă pentru rachete americane HIMARS, care au fost desfăşurate recent de armata ucraineană în războiul declanşat de Moscova.

Vadim Skibitski, un oficial din cadrul serviciilor secrete ucrainene, a fost întrebat sâmbătă, în cadrul unui interviu televizat, dacă rachetele HIMARS ar putea fi folosite pe ţinte în Crimeea. El a răspuns că Rusia a organizat atacuri asupra teritoriului ucrainean din Crimeea şi din Marea Neagră, aşadar, acestea erau, de asemenea, ţinte justificate.

Peninsula Crimeea are o importanţă strategică specială pentru Rusia, deoarece la Sevastopol se află postul de comandă al Flotei ruse de la Marea Neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Ziua Judecății va veni foarte repede și foarte dur" în cazul unui atac asupra Crimeei, amenință Medvedev. Zelenski nu se lasă intimidat