Antena Meniu Search
x

AFLĂ ce se întâmplă în CORPUL tău când mănânci salată de ȚELINĂ!

Țelina este un aliment care prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

 Țelina este un aliment care prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

De cele mai multe ori aruncăm coaja țelinei, fără să știm că aceasta conține substanțe antifungice și antibiotice, vitaminele B1, B1, B6, B9, C, care au rol în întărirea sistemului imunitar.

Pentru un tratament eficient, este recomandată consumarea rădăcinei de țelină cu tot cu coajă. Cel mai întâlnit mod de preparare a acesteia este sub forma salatei.

Tot ce trebuie să faceți este să spălați rădăcina și apoi să o radeți pe o răzătoare cu găuri mari. Se adaugă, după gust, puțină sare, după care se freacă bine în mâini pentru a o frăgezi. Adăugați ulei presat la rece și suc de lămâie.

Există și alte rețete, la fel de eficiente, în care pe lângă țelină, se adaugă măr ras, eventual morcov, sfeclă, pătrunjel sau mărar verde.

Care sunt beneficiile salatei cu țelină?

Scade colesterolul si trigliceridele- țelina este bogată în fibre alimentare, iar conform unui studiu realizat de un institut al Departamentului Guvernamental pentru Agricultura al Statelor Unite, salata de țelină conduce la scăderea valorilor colesterolului negativ cu 10 - 20%.

Scade glicemia

Rădăcina de țelină este bogată în principii active cu efect hipoglicemiant. Consumați zilnic minimum 50 de grame de rădăcină de țelină, preparată sub formă de salată, amestecată cu varză, morcov și pătrunjel, pentru a face organismul să devină receptiv la acțiunea insulinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Inedit » AFLĂ ce se întâmplă în CORPUL tău când mănânci salată de ȚELINĂ!