Ai făcut ULCIOR? Iată cum poţi scăpa RAPID de el
Ulciorul este o afecţiune oftalmologică foarte des întâlnită. Nu trebuie, însă, să intri în panică dacă te trezeşti cu aşa ceva. Există tratamente cu ajutorul cărora poţi scăpa rapid de el
Ulciorul este o afecţiune oftalmologică foarte des întâlnită. Nu trebuie, însă, să intri în panică dacă te trezeşti cu aşa ceva. Există tratamente cu ajutorul cărora poţi scăpa rapid de el
Ulciorul este o umflătură dureroasă, îmbibată cu puroi, de la nivelul pleoapelor. Infecţie contagioasă frecventă, însă inofensivă, boala este cauzată de o bacterie care trăieşte la suprafaţa pielii. Există două tipuri de urcior: cel extern, care este o infecţie a glandelor sebacee de la baza genelor şi cel intern, mult mai greu de tratat, care se situează în interiorul pleoapei.
Simptomele acestei infecţii sunt roşeaţa de la nivelul pleoapei, durere uşoară şi umflarea zonei în care urmează să iasă urciorul. De asemenea, ochiul poate lăcrima şi în acest caz persoana afectată va simţi o senzaţie de usturime. Pentru că este o boală contagioasă, ulciorul necesită reguli de igienă şi de îngrijire foarte stricte.
Cum scapi rapid de ulcior:
Apă cu sare
Fierbe un litru de apă cu 2 linguriţe de sare. Lasă să se răcească puţin şi înmoaie un prosop curat sau un tampon demachiant în apa sărată. Tamponează bine ulciorul şi înmoaie mereu în apa caldă, astfel încât să ţii compresa sărată circa 20 de minute, la temperatură mare. Foloseşte acest remediu dimineaţa şi seară şi gata, ai scăpat.
Lapte integral
Încălzeşte o ceaşcă de lapte integral gras şi tamponează urciorul cu un tampon steril, folosind lichidul cât mai cald posibil.
Aplică până se răceşte laptele rămas în ceaşcă şi apoi clăteşte uşor cu apă călduţă.
Ai grijă să nu bagi lapte cald în ochi şi să nu ai ochii sau pielea şi mâinile murdare când tamponezi urciorul cu lapte, deoarece te poţi trezi cu o suprainfecţie.
Condurul doamnei
Această floare este un remediu tradiţional cunoscut la ţară, dar oamenii de la oraş au uitat de beneficiile ei.
Dacă nu găsiţi la plafar sau în grădină, cel mai bine este să întrebaţi farmacistul. După ce aplicaţi floarea (petalele) pe urcior, lăsaţi să se usuce şi spălaţi cu săpun antiseptic după 4 ore.
Dacă infecţia persistă şi după o săptămână, iar pleoapa ajunge să se inflameze în totalitate sau pielea din jurul ochilor devine roşie, este bine să consulţi un medic oftalmolog. Acesta îţi va prescrie medicamente ce conţin antibiotic. Dacă este vorba de un ulcior intern, e cazul să consulţi sfatul unui specialist în domeniu. Poate fi vorba de o complicaţie a bolii şi în acest caz este nevoie de o intervenţie chirurgicală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰