Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O bihoreancă transformă seminţele în operă de artă

O bihoreancă realizează numeroase capodopere din seminţe şi mărgele. Foloseşte şapte soiuri de seminţe cu ajutorul cărora realizează cele mai inedite tablouri ale personalităţilor. Încă din adolescenţă a fost pasionată de artă, iar acum se poate mândri cu o colecţie expusă la muzeul din Salonta.

de Redactia Observator

la 27.03.2019 , 17:33

O bihoreancă realizează numeroase capodopere din seminţe şi mărgele. Foloseşte şapte soiuri de seminţe cu ajutorul cărora realizează cele mai inedite tablouri ale personalităţilor. Încă din adolescenţă a fost pasionată de artă, iar acum se poate mândri cu o colecţie expusă la muzeul din Salonta.

Primul tablou realizat a fost portretul lui Michael Jackson, în urmă cu 10 ani. Daniela a avut nevoie de trei săptămâni pentru a-l realiza, dar şi de 50.000 de seminţe.

Cel mai uşor portret, realizat în doar două săptămâni, a fost cel al lui Bruce Willis.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Altele, în schimb, au fost mai dificil de făcut. La portretul lui Salvador Dali a lucrat şase săptămâni.

Unele tablouri includ text şi anul naşterii, "ca să ştie persoanele care se uită, în special copii, mai multe detalii despre cine apare în tablou"

Pe cât de uşor pare, pe atât de migăloasă e întreaga tehnică de lucru. Pentru început se realizează grafica, iar apoi cu ajutorului unui lipici special se aşează seminţele.

Vinde tablouri cu 500-1.500 de lei

Încă din copilărie, Daniela s-a îndreptat către arta plastică, după ce a descoperit într-o revistă o imagine care reprezenta un aranjament culinar.

Printre tablourile expuse se află şi personaje din literatura românească, cum ar fi Mihai Eminescu, Ion Creangă, dar şi clădiri celebre. Cei care intră în muzeul din oraşul Salonta, rămân impresionaţi de munca artistei.

Tablourile Danielei sunt vândute peste tot în lume. Preţul lor porneşte de la 500 de lei şi poate ajunge până la 1.500 de lei, în funcţie de numărul seminţelor folosite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » O bihoreancă transformă seminţele în operă de artă