Cel mai periculos E pe care îl consumă toți românii

Publicat: 19.06.2015, 12:50.
Actualizat: 19.06.2015, 13:07

Aspartamul este unul din cele mai periculoase E-uri, fiind o neurotoxină periculoasă și un factor cancerigen pentru creier

Aspartamul este unul din cele mai periculoase E-uri, fiind o neurotoxină periculoasă și un factor cancerigen pentru creier

Cunoscut şi ca aditivul alimentar E 951, este utilizat în industria alimentară pentru puterea sa de îndulcire foarte mare – de 200 de ori mai puternică decât cea a zahărului natural. Acesta a fost descoperit în anii ’60 în timpul unui studiu, în laboratoarele Searle, pentru obţinerea unui medicament care să vindece ulcerul.

Aspartamul reprezintă acel gust dulce găsit în băuturile răcoritoare care rămâne şi după ce ai terminat de băut şi care te face să bei din ce în ce mai mult din băutura respectivă. Din păcate, multe persoane devin dependente în urma consumului de aspartam și observă cum sănătatea lor se degradează rapid, dar nu corelează aceasta cu consumul de aspartam.

Simptome cauzate de consumul de aspartam:

CITEȘTE ȘI A mâncat 40 de lingurițe de zahăr pe zi, timp de 40 de zile. La final s-a fotografiat!

Consumul prelungit de produse cu conținut de aspartam poate genera și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.