Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă
În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în România este şi de patru ori mai mic decât în alte ţări europene.
În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în România este şi de patru ori mai mic decât în alte ţări europene. Astfel, chef Nina Rus spune că, pe lângă borcanele cu murături, am putea aduna în cămară şi zacusca cu păstrăv afumat. Se prepară simplu, acasă. Poate fi depozitat la borcan, peste iarnă, după reţete pe toate gusturile.
În timp ce mulţi români nu ştiu ce legume să mai aleagă pentru conservele pentru iarnă, alţii se uită după cei mai buni peşti.
Pentru că, în sezonul rece, zacusca de păstrăv va fi încă proaspătă, la borcan.
Până să fie gata păstrăvul, chef Nina Rus şi ajutoarele ei pregătesc prima jumătate de zacuscă.
Pentru semifinalista de la Chefi la Cuţite, păstrăvul este un ingredient care poate fi integrat în sute de reţete. Înainte de a adăuga piesa de rezistenţă, zacusca se face după metodele cunoscute de orice gospodină.
Nu orice parte a peştelui poate fi folosită la zacuscă.
Pentru gustul dorit, trebuie o mare atenţie la proporţia dintre carne şi legume.
Zacusca se pune în borcan cu grijă să nu rămână bule de aer înăuntru. Cât timp borcanele se ţin la sterilizat, este timpul pentru o nouă reţetă.
Conserva cu sos tomat se face cu bucăţi de păstrăv proaspăt. Înainte de marinarea cu lămâie, bucătarii scot toate oasele.
În sucul de roşii mai intră ceapă, păstârnac şi morcovi, pe lângă sare şi piper.
Sosul clasic poate fi înlocuit şi cu sosul picant. Pentru asta, chef Nina Rus adaugă în amestec usturoi, chilli, cimbru şi ienibahar.
Adaosul de peşte în zacuscă vine cu şi mai multe beneficii decât reţeta clasică. Păstrăvul conţine substanţe care îmbunătăţesc memoria şi asigură şi buna funcţionare a ficatului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰