Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum scăpăm de bătături definitiv. Rezultate garantate cu aceste mici trucuri

Cum scăpăm de bătături definitiv este o întrebare la care ar vrea răspuns foarte multe persoane. Bătăturile reprezintă îngrosarea stratului cornos.

de Redactia Observator

la 18.01.2018 , 20:36

Cum scăpăm de bătături definitiv. Rezultate garantate cu aceste mici trucuri

Cum scăpăm de bătături definitiv este o întrebare la care ar vrea răspuns foarte multe persoane. Bătăturile reprezintă îngrosarea stratului cornos (superficial) al pielii, ca o reactie de aparare la o supra-solicitare de tip mecanic: hiper-presiune, frecare cu incaltamintea, mers indelungat, eforturi mari, greutate excesiva.

Deci, cum scăpăm de bătături definitiv? Nimic mai simplu

Functia principala a calcaielor este sa protejeze zonele sensibile ale picioarelor. Bataturile sunt de 2 tipuri: tari si moi. Bataturile tari, de obicei, se formeaza in varful degetelor sau pe suprafata exterioara a degetelor, unde pielea se freaca de incaltaminte, iar uneori batatura se formeaza chiar in talpa provocand durere la pasire.

Articolul continuă după reclamă

Cum scăpăm de bătături?

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce disconfortul. De multe ori se poate intampla ca bataturile sa nu iasa la suprafata, deoarece presiunea ridicata si frecarea pot conduce la formarea asa-zisei "piele moarta".

Astfel, solutia este sa elimini cauzele frecarii si sa porti alta incaltaminte pentru a preveni formarea bataturilor.

Rolul unghiilor piciorarelor este de a proteja degetele de leziuni. Insa, daca presiunea asupra unghiei este indelungata poate detremina ca rticulatia degetului sa se impinga in pantof si, astfel, se formeaza batatura.

Pentru a scapa de aceasta presiune trebuie sa ai unghiile mereu taiate, chiar dupa forma unghiei, sau din carne dupa cum se spune.

Cu toate ca eliminarea cauzelor este esentiala, durerea ascutita a babaturii poate iesi imediat in evidenta.

Inmoaie piciorul afectat in apa calda cu sare, apoi aplica o crema hranitoare si infasoara piciorul intr-o punga de plastic, care trebuie tinuta timp de cateva ore.

Inlatura punga si freaca usor batatura cu o piatra ponce.

Pentru binele picioarelor trebuie sa eviti taierea bataturilor, chiar daca acest lucru te sfatuieste pana si farmacista.

Taierea bataturilor poate cauza infectia si sangerari dureroase, deci este un factor destul de riscant.

Pentru indepartarea unei bataturi dintre degete, tine degete separate cu ajutorul unui tampon de vata sau bumbac.

Daca stii ca vei merge un traseu deosibit de lung sau vei alerga, infasoara-ti degetele cu plasture pentru a reduce frecarea.

Cum scăpăm de bătături folosind remedii naturiste?

Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bataturile este bicarbonatul de sodiu stins in apa. Aceasta desface pielea moarta si ajuta la vindecarea bataturii. Adauga 3 linguri cu bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si inmoaie picioarele. De asemenea, poti masa babaturile cu pasta formata din 3 parti bicarbonat si o parte apa.

Inmoaierea picioarelor in ceai de musetel diluat ajuta la calmare si temporar va schimba pH pielii, ajutand la uscadea babataturii. Ceaiul iti va pata piciorul, dar poate fi usor indepartat cu sapun si apa.

Inmoaie o bucata de vata in otet si tapeaza-ti bataturile. Dupa care lasa vata inmuiata in otet pe batatura, peste noapte. Dimineata freaca zona cu o piatra ponce.

Pudra sau piatra ponce sunt folosite pentru curatarea pielii, ajutand astfel si la indepartarea "pielii moarte". Dupa ce ti-ai inmuita piciorul in apa calda timp de 20 de minute, foloseste o piatra ponce pentru a indeparta bataturile.

Bataturile tari sunt de cele mai multe ori dureroase. Daca descoperi ca ai o batatura dureroasa, aplica gheata pe suprafata respectiva, deoarece va reduce umflatura si va ameliora durerea.

Formeaza o pasta dintr-o lingura cu suc de lamaie si 5-6 tablete de aspirita pisate. Aplica pasta direct de batatura si infasoara piciorul intr-o punga de plastic. Tine piciorul invelit timp de 10 minute, dupa care trebuie sa indepartezi babatura cu ajutorul unui pietre ponce.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Cum scăpăm de bătături definitiv. Rezultate garantate cu aceste mici trucuri