Antena Meniu Search
x

Nu înțelegi ce visezi? Ce SEMNIFICĂ cele mai comune VISE și SIMBOLURI

Orice persoană de pe Pământ visează. Uneori visele sunt clare prin ințelesul lor pentru visător, alteori acestea nu spun o poveste simplă

Orice persoană de pe Pământ visează. Uneori visele sunt clare prin ințelesul lor pentru visător, alteori acestea nu spun o poveste simplă

“Visele sunt un limbaj universal, ce creează adesea imagini elaborate provenind din concepte emoționale”, explică Susan Barangia, absolventă de master în psihologie educațională și specialistă în vise.

1. A fi urmărit / gonit / vânat

Adesea motivul pentru aceste vise nu provine din teama de a fi luat la goana, ci mai degrabă din cauza lucrului de care fugim. Visele cu urmăriri ne ajută să înțelegem că s-ar putea să nu acordăm atenția cuvenită unui lucru din viața noastră.

2. Apă

Apa reprezintă frecvent emoțiile sau mintea noastră inconștientă. Calitatea apei oferă adesea indicii despre cât de eficient ne controlăm emoțiile.

3. Vehicule

Vehiculele pot să ne ofere puterea de a face o tranziție și a ne imagina pe noi ajungând la destinația noastră sau să pună în lumină obstacolele cu care noi credem că ne vom confrunta.

4. Oameni

Oamenii din vise pot fi corelați cu caracteristicile pe care ai nevoie să le dezvolți. Oamenii se corelează direct cu relațiile existente sau problemele interpersonale pe care avem nevoie sa le rezolvam. 

5. Școală sau sala de clasă

„Lecția” sau „testul” cu care ne confruntăm în școală sau sala de clasă este frecvent unul pe care noi avem nevoie să îl aflăm din trecutul nostru – ceea ce constituie un motiv pentru care aceste vise sunt adesea raportate de oameni care au terminat de mult școala.

6. Paralizie

Visatul despre paralizie poate indica faptul că visatorul simte că îi lipsește controlul asupra propriei vieți atunci când este treaz.

7. Moarte

Deți moartea este adesea percepută ca negativă, destul de des ea este corelată direct cu schimbarea dramatică petrecându-se cu visătorul – sfârșitul unui lucru, cu scopul de a face loc unui lucru nou.

8. Zbor

Zborul înalt este unul dintre cele mai euforice vise imaginabile, în timp ce zborul jos sau „razant la sol”, ori blocajul în obstacole, precum linii de înaltă tensiune, poate fi extrem de frustrant.

9. Cădere

Unii visători raportează un tip de cădere lentă, ce indică seninătate și actul de renunțare. Adesea căderea necontrolată de la mare înălțime indică ceva din viața noastră trează asupra căruia nu avem prea mult control.

10. Nuditate

Expunerea emoțională sau psihologică și vulnerabilitatea sunt adesea exprimate în vise prin nuditate. Partea corpului care este expusă ne poate oferi mai multe indicii despre emoții pe care nu le înțelegem.

11. Copil

Un copil adesea reprezintă ceva nou: ar putea fi o idee nouă, un nou proiect la muncă, o nouă dezvoltare sau potențial de creștere într-o zonă specifică a vieții noastre la trezie.

12. Mâncare

Mancarea simbolizează energie, cunoaștere sau alimentație, si este direct corelată cu intelectul, emoțiile și spiritualitatea noastră.

13. Casă

Casele reprezintă frecvent mintea visătorului. Diferitele nivele sau camere s-ar putea corela cu diferitele aspecte ale visătorului și diferitele grade de conștiință.

14. Sex

Sexul în vise poate fi doar o eliberare a expresiei sexuale. Dar visele despre sex mai pot simboliza legatura intimă cu sinele cuiva și cu ceilalți, și integrarea figurativă de noi informații.

Este important de indicat faptul că doar visătorul poate interpreta cu adevărat înțelesul visului său, și modul cum aceste simboluri și înțelesurile lor s-ar putea conecta la evenimentele specifice acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Nu înțelegi ce visezi? Ce SEMNIFICĂ cele mai comune VISE și SIMBOLURI