Antena Meniu Search
x

Viermi și greieri, noi ingrediente pentru salată! Românii au prins gustul insectelor comestibile, care se găsesc uşor la raft

Românii care au descoperit gustul insectelor comestibile merg la cumpărături în hipemarketuri. Alimentele ciudate, precum viermii de mătase şi greierii deshidrataţi, se găsesc la raft şi se pot găti în doar câteva minute.

Vezi și

Românii au descoperit gustul insectelor comestibile şi merg la cumpărături în hipemarketuri pentru a le cumpăra. Alimentele ciudate, precum viermii de mătase şi greierii deshidrataţi, se găsesc la raft şi se pot găti în doar câteva minute.

Cu toţii ne dorim un meniu diversificat, aşa că va propun sa incercam ceva nou impreuna si anume insectele comestibile. Şi nu trebuie să ajungem până-n Asia. Mai nou, le găsim la raft şi în hipermarketurile de la noi. 

Am găsit trei cutii cu viermi de matase şi una cu greieri deshidratati, pentru toate am plătit 21 de lei. Următoarea oprire este la un restaurant cu specific internaţional. 

Orice roman poate prepara asta acasa. E foarte simplu sa-i gatesti, se pot manca ca atare, se pot pune intr-o salata, in diverse preparate, nu foarte complexe, cum ar fi o salata asiatica.

Primul pas, tragem insectele la tigaie câteva minute, fără ulei. Pregătim mai apoi salata. La final, adăugăm mixul de insecte.

Insectele comestibile provin de la o fermă din Franţa. Până să iasă cu produsele pe piaţă, crescătorii le-au testat câţiva ani pentru a ajunge la gustul cel mai bun. Acum, le exportă în toată Uniunea Europeană.

CEDRIC AURIOL, fondator fermă insecte comestibile: Dacă o comparăm cu alte meserii din agricultură, creşterea insectelor este mult mai simplă, pentru că nu e nevoie să fie supravegheate permanent. Nici seara, nici în weekenduri. Poţi să organizezi totul mult mai bine. E ca o muncă de birou, dacă vreţi.

Nutriţioniştii spun că insectele ar putea fi hrana viitorului.

Florin Bălănică, nutriţionist: Pot fi insectele o sursa buna de proteina si care pot inlocui proteinele traditionala, animala sau vegetala.

Românii au păreri împărţite despre acest meniu exotic. Unii spun că n-ar încerca niciodată insecte comestibile, alţii în schimb şi-ar putea schimba părerea destul de repede.

Daca mi-ar fi chiar atat de foame si n-as avea ce manca, probabil ca da, spune unul dintre cei intervievaţi.

Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că insectele pot fi soluţia pentru două mari probleme globale, cum ar fi obezitatea, în ţările dezvoltate şi foametea din cele sărace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Viermi și greieri, noi ingrediente pentru salată! Românii au prins gustul insectelor comestibile, care se găsesc uşor la raft