Antena Meniu Search
x

Galerie foto Au transformat biserica satului într-o locuinţă de vis. Coşmarul trăit de cuplul de galezi în timpul renovărilor: "Am fost naivi"

Au crezut că au dat lovitura, dar s-au înşelat. Un cuplu care a reuşit să transforme o biserică într-o casă de vis cu patru dormitoare a povestit cum proiectul "mamut" aproape că le-a ruinat viața.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 17:58

Lianne Clapham și Steve Morris au făcut o ofertă pentru biserica aflată într-o locaţie perfectă în Țara Galilor când a apărut pe piață. Biserica satului din Cefn Pennar, la nord de Mountain Ash, a captivat cuplul care are experiență în renovarea proprietăților, relatează Mirror.

Stresul licitației, în care nu știi cât de mult depun concurenții tăi, a fost doar începutul coşmarului. După toate rapoartele pe care le-au avut de întocmit, galezii s-au confruntat şi cu probleme în ceea ce priveşte canalizarea.

"Am avut probleme cu canalizarea, sincer cred că am săpat de trei ori, așa că, în cele din urmă, am înlocuit totul, iar ferestrele au venit la 30.000 de lire sterline, sunt uimitoare, dar au reprezentat o mare parte din buget", a declarat Lianne, în vârstă de 50 de ani, pentru WalesOnline. 

Ea a adăugat: "Cred că am fost naivi în ceea ce privește cât de mult ar costa totul, am împrumutat inițial 120.000 de lire sterline, dar costurile au crescut și a trebuit să împrumutăm încă 40.000 de lire sterline, ceea ce nu pare atât de mult acum, dar la momentul respectiv chiar era". 

Pe acelaşi subiect

Dispute în cuplu din cauza renovărilor

"Am avut dispute, după cum vă puteți imagina, împreună cu stresul, problemele de sănătate, oboseala și grijile legate de bani; sunt surprinsă că am reușit să o ducem la capăt!", a precizat femeia.

Un lucru despre care au spus că nu şi-au făcut griji a fost faptul că au avut un constructor încredere. Lianne a declarat: "Tatăl meu a fost fantastic și, practic, a venit în fiecare zi să ajute. Dar cel mai bun lucru în legătură cu experiența a fost constructorul nostru Gareth - era total de încredere. Chiar și-a terminat treaba și îi mai datoram încă 5.000 de lire sterline. Am spus că va trebui să ne oprim, dar el ne-a asigurat că îi putem da banii când îi vom avea".

Biserica a devenit o casă de vis

În ciuda tuturor problemelor, biserica a devenit casa lor de vis, iar clădirea este acum o parte foarte importantă a comunității satului. "În timpul pandemiei, Steve se juca cu un clopoţel, iar sătenilor le-a plăcut. De asemenea, lui Steve îi place Halloween-ul și se costumează atât el, cât şi copiii, are o mașină de fum și noi facem niște pungi cu bunătăți, copiii din sat știu acum, așa că în fiecare an pregătim din ce în ce mai multe", a declarat Lianne. 

Acum, cuplul a scos biserica la licitaţie pentru a o vinde oricui speră să locuiască într-o casă unică, cu priveliști frumoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Au transformat biserica satului într-o locuinţă de vis. Coşmarul trăit de cuplul de galezi în timpul renovărilor: "Am fost naivi"