Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Elena Udrea îşi joacă ultima carte pentru a scăpa de închisoare în România. Aşteaptă o decizie crucială pe 16 mai

Elena Udrea mai aşteaptă încă opt zile pentru a afla dacă va fi sau nu extrădată. Decizia de astăzi s-a amânat după ce unul dintre avocatii fostului ministru ar fi avut un accident şi ar fi suferit o fractură, cu o oră înainte de proces. Elena Udrea mai are o portiţă de scăpare, pe 16 mai, judecătorii români ar putea chiar să o scape de închisoare. 

de Bianca Iacob

la 10.05.2022 , 19:40

Pe tocuri, cu părul aranjat, unghiile portocalii şi machiată discret. Aşa a ajuns astăzi Elena Udrea în faţa judecătorilor bulgari. Pentru prima dată însă a fost încătuşată cu mâinile la spate, procedură care în România se aplică doar celor recalcitranţi. Şi tot pentru prima dată de când a rostit câteva cuvinte. 

Reporter: Aşteptaţi recursul în casaţie de pe 16 mai? 

Elena Udrea: În mod cert. 

Vezi și

Extrădarea Elenei Udrea, amânată din nou

Pe acelaşi subiect

Fostul ministrul al Turismului ar fi trebuit să afle astăzi dacă se va întoarce sau nu în România pentru a îşi executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Bianca Iacob, reporter Observator: Procesul a durat undeva la 20 de minute şi asta pentru că avocatul Elenei Udrea, cât şi ea, au solicitat amânare. Celălalt apărător, care avea documente importante de prezentat în instanţă, ar fi făcut accident cu o oră înainte de procesul de astăzi. Din cele 60 de zile în care trebuie să se judece mandatul de predare al Elenei Udrea au mai rămas 26, timp în care trebuie să decidă judecătorii dacă o vor preda în România sau nu.

Radoeva Borislava, reprezentant Curtea de Apel Sofia: Celălalt avocat al Elenei Udrea a cerut insistent o amânare. A susţinut că apărătorul Aneva are documente importante din România care au legătură cu cazul şi vor fi prezentate la următorul termen. Şi procuratura şi-a exprimat opinia că acest caz ar trebui amânat. 

O decizie finală ar putea fi luată miercuri, pe 18 mai, atunci când a fost fixat următorul termen. 

Elena Udrea: Eu aş vrea să fie şi avocata în sală. Nu am apucat să iau legătura cu ea, dar ştiu că există o comunicare cu cei din România şi s-au transmis documente făcute de noi către CEDO şi CJUE.

O cale de scăpare pentru Elena Udrea ar putea fi recursul în casaţie, care se va judeca în Bucureşti, săptămâna viitoare. Este ultima cale de atac pe care o are la dispoziţie, şi care, în teorie, ar putea să o scape de închisoare.

Elena Udrea se află deja de mai bine de o lună în Bulgaria. Pe 19 aprilie, Tribunalul din Blagoevgrad a decis că aceasta trebuie să se întoarcă în ţară. La scurt timp după decizie, avocaţii ei au depus o contestaţie, care ar fi trebuit să fie judecată după Paşte, însă şi atunci a fost amânată. Între timp, justiţia din România încă o caută pe Elena Udrea.

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că a emis un ordin european de anchetă, pentru a afla unde este încarcerată, astfel încât să poată fi audiată într-un alt dosar, de trafic de influenţă şi spălare de bani. În plus, fostul ministru mai are o condamnare în primă instanţă, de data aceasta de 8 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Elena Udrea îşi joacă ultima carte pentru a scăpa de închisoare în România. Aşteaptă o decizie crucială pe 16 mai