Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că PNL este dispus să discute cu USR PLUS oricând doreşte acest lucru şi a precizat că are încrederea că în acest partid va câştiga raţiunea şi se va delimita de PSD şi AUR. În plus, premierul a subliniat că plecarea sa din funcție ar presupune schimbarea programului de guvernare, sugerând că nimeni nu și-ar dori o criză politică în acest moment.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2021, 12:41

Florin Cîțu: USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate
Florin Cîțu: USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

„USR preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Este alegerea lor. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL. Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic din punctul nostru de vedere. Plecarea din funcţie a mea, înseamnă schimbarea programului de guvernare. Programul de guvernare este al coaliției. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare. Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile. Am încredere că va câştiga raţiunea la USR şi vor înțelege că lângă PSD și AUR nu au ce câștiga”, a declarat luni Florin Cîţu.

Florin Cîțu a reiterat că „parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului Guvern, vă garantez”.

Dacian Cioloș și Dan Barna, condiții pentru revenirea USR PLUS la guvernare

Dacian Cioloş anunţă duminică pe Facebook că nu a discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor, reiterând că USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme.

Pe acelaşi subiect

Totodată, și Dan Barna a afirmat că nu a existat niciun fel de discuţie cu premierul Florin Cîţu în ultima perioadă şi toate informaţiile că ei s-ar fi întâlnit şi i-ar fi fost oferite anumite funcţie reprezentau dezinformări de campanie electorală.

Despre demisia lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților

Premierul Florin Cîțu a spus, luni, că nu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban din fruntea Camerei Deputaților, ”demisia fiind o decizie unilaterală a celui care deține funcția”, și a declarat că în BEx-ul PNL de marți vor fi discutate toate variantele în ceea ce privește șefia acestei Camere, urmând să fie luată cea mai bună decizie pentru PNL.

„O să avem mâine o discuție în BEx și acolo vom discuta pașii următorii în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Vom discuta toate variantele. A rămas că vom clarifica detaliile în BEx-ul de mâine”, a declarat Florin Cîțu, întrebat despre planurile PNL, după demisia lui Ludovic Orban din fruntea Camerei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate