Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Acuzaţii de blat după alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ

Un vot secret pentru o funcţie pe viaţă a declanşat scandalul anului între marile partide politice din România.

de Redactia Observator

la 21.10.2020 , 20:32

  • Locul ocupat acum de Florin Iordache era vacant încă din luna august a acestui an.
  • Fostul preşedinte a demisionat, la vârsta de 77 de ani, după ce a condus instituţia un sfert de secol.

Florin Iordache, deputatul cunoscut şi ca ministrul "altă întrebare", a fost ales preşedinte al Consiliului Legislativ cu voturi nu doar din partea PSD-ului.

Ludovic Orban, premierul României: PSD şi cei care au votat alături de psd sunt în pragul nebuniei 

Dan Barna - lider USR: Premierul României pare un om cu simţul umorului

sursa: Profimedia Images
Vezi și

Acuzaţii dure la finalul cărora rămâne o singură întrebare: care din cele două partide din opoziţie l-a ajutat pe deputatul PSD Florin Iordache să ajungă în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Fostul ministru al justiţiei a obţinut 185 de voturi pentru.

Contracandidatul ales de PNL, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale- Augustin Zegrean- a primit doar 41, deşi în sală erau 57 de parlamentari liberali şi de la USR, care ar fi trebuit să îi acorde sprijinul. Un calcul simplu arată că 16 dintre ei s-au aliat cu PSD şi au ales Florin Iordache.

Ludovic Orban, premierul României: Alegerea acestui...nici nu pot să-i spun aghiotant, slugi a lui Dragnea, violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos mii de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiţiei, eu nu pot să înţeleg.

Dan Barna - lider USR: Numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român. Acele voturi nu au venit niciunul de la USR şi spun asta în perfectă cunoştinţă de cauză suntem în logica unui troc

Acuzaţiile de blat sunt alimentate şi de faptul că Augustin Zegrean a fost propus pentru post în ceasul al 12-lea. 

Augustin Zegrean: Şi ieri am fost tot la Bistriţa. Ieri m-au întrebat dacă vreau să candidez pentru funcţia asta şi am zis că da. M-au mai sunat după-amiază, seara la 19 şi mi-au spus că nu am reuşit.

Locul ocupat acum de Florin Iordache era vacant încă din luna august a acestui an, atunci când fostul preşedinte a demisionat, la vârsta de 77 de ani, după ce a condus instituţia un sfert de secol. Miza ocupării funcţiei? Orice decizie a Guvernului trebuie să aibă avizul Consiliului Legislativ. Preşedintele acestuia este schimbat doar prin demisie sau condamnare definitivă. 

Contactat de reporterii Observator, Florin Iordache NU a dorit să comenteze nimic legat de noua funcţie. Una plătită cu 12.000 de lei pe lună. Bani pe care, la pensie, Florin Iordache îi adaugă sumei de 15.000 de lei, pensia specială pe care o va primi după 5 mandate de parlamentar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri politice » Acuzaţii de blat după alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ