Laura Codruţa Kovesi, cu lacrimi în ochi după revocare. Ce mesaj le-a transmis românilor fosta şefă a DNA (Video)
"Corupţia din România poate fi învinsă, nu abandonaţi", a fost mesajul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a transmis românilor la finalul declaraţiei făcute la sediul DNA, după ce Iohannis a decis să o revoce din funcţia de procuror-şef al Direcţiei.
"Corupţia din România poate fi învinsă, nu abandonaţi", a fost mesajul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a transmis românilor la finalul declaraţiei făcute la sediul DNA, după ce Iohannis a decis să o revoce din funcţia de procuror-şef al Direcţiei.
Fosta șefă a DNA a susţinut un discurs dur, după revocarea din fruntea DNA. Kovesi a criticat în termeni duri implicarea politicului în justiție și presiunile pentru modificarea Legilor justiției.
- Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după revocare: "Începând de azi, nu mai lucrez în DNA"
- Ce urmează după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Primul pas îl face ministrul Justiţiei, Tudorel...
- Dacian Cioloş, mesaj surprinzător după revocarea Laurei Codruţa Kovesi: "Eu unul nu vreau să plec nicăieri cu...
Laura Codruţa Kovesi a afirmat că decretul de revocare semnat luni de către preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din funcţie "lasă un mare semn de întrebare" dacă va exista o subordonare discreţionară a procurorul şef al DNA faţă de ministrul Justiţiei.
"Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei", a afirmat Kovesi.
Fosta şefă a DNA a spus că, având în vedere decretul semnat de către preşedintele Iohannis, mandatul său la conducerea Direcţiei încetează începând de astăzi.
Ea a precizat că va realiza un bilanţ al activităţii sale de 5 ani şi 24 de zile la conducerea DNA, raport care va fi publicat cât mai repede posibil pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Kovesi a spus că procedura de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA nu a întrunit condiţiile cerute de lege, iar revocarea sa lasă un mare semn de întrebare.
"CSM a dat aviz negativ, am dovedit în faţa Secţiei de procurori că motivele invocate de mininistrul Justiţiei o parte sunt nereale, o parte nemotivate. Decretul semnat de preşedinte lasă un mare semn de întrebare - va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei?", s-a întrebat Kovesi.
Ea a mai spus că nu comentează decizia Curţii Constituţionale, dar "motivarea acesteia sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰