Antena Meniu Search
x

Video Prima reacţie a lui George Simion după scandalul din Parlament. Ce sancţiune riscă politicianul

Scandal ca pe maidan în plenul Parlamentului! Şeful AUR, George Simion, l-a bruscat pe ministrul Energiei. L-a luat de gât şi i-a urlat în faţă că este un hoţ. Gestul a fost atât de brutal încât preşedinţele de şedinţă a oprit dezbaterile. Niciodată în istoria Legislativului, un parlamentar nu şi-a permis să recurgă la gesturi agresive ca să intimideze un ministru. Nici măcar nu sunt prevăzute sancţiuni pentru un astfel de comportament. Procurorii de la Parchetul General vor analiza mâine înregistrarea şi vor decide dacă deschid dosar penal. 

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 19:41

Vezi și

-Domnule Simion, luaţi mâna! Luaţi mâna de pe domnul!

-Rog chestorii să îl îndepărteze pe domnul Simion 

-Eşti un hoţ! Eşti un hoţ!   

-Hai!

Pe acelaşi subiect

-Rog chestorii să îl îndepărteze pe domnul Simion!

-Domnule preşedinte!

După ce l-a şicanat minute în şir din fotoliul de parlamentar, George Simion a renunţat la orice formă de respect pentru instituţia în care a fost ales. S-a dus la tribună şi l-a apucat brutal pe Virgil Popescu de ceafă. Cu cealaltă mână îl strânge de braţ ca să îi blocheze orice mişcare şi îi urlă furios în faţă. Degeaba îi cere preşedintele de şedinţă să oprească atacul, George Simion continuă netulburat. Explozia violentă a avut loc după o replică a ministrului Energiei. 

Convins că l-a pus pe Virgil Popescu la locul lui, George Simion se retrage, doar ca să redevină agresiv. Scandalizat de faptul că un ministru este agresat în plenul Parlamentului, preşedintele de şedinţă a oprit dezbaterile moţiunii simple împotriva lui Virgil Popescu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Scandal în Plenul Parlamentului

Însă aleşii AUR au părut hotărâţi să continue ce a început liderul lor aşa că l-au urmărit pe ministrul Energiei şi au continuat să-l şicaneze. George Simion s-a lăudat cu derapajul său pe pagina de Facebook. Postarea a strâns în câteva zeci de minute peste 300 de mii de like-uri şi sute de comentarii. 

George Simion, preşedintele AUR: Îmi pare într-un sens rău, într-un sens în care nu trebuia să mă duc să strigăm în acelaşi timp la microfon. Nu pot să îmi cer în faţa unui hoţ scuze. 

Jignit şi bruscat, ministrul Energiei cere modificarea regulamentului ca astfel de gesturi să nu mai aibă loc. 

Virgil Popescu, ministrul Energie: Un gest incalificabil pentru un parlamentar aşa ceva nu s-a mai întâmplat. mă bucur că am avut stăpânire de sine şi nu am dat curs provocării. 

În acest moment, singura sancţiune care îi poate fi aplicată lui George Simion este un avertisment.  După câteva minute de discuţii, conducerea Parlamentului a decis reluarea dezbaterii moţiunii, dar ministrul a refuzat să mai intre în plen. Votul de blam împotriva ministrului Energiei a fost iniţiat de USR. Chiar dacă moţiunea trece, Virgil Popescu nu este obligat să demisioneze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Prima reacţie a lui George Simion după scandalul din Parlament. Ce sancţiune riscă politicianul