Antena Meniu Search
x

Raţionalizarea alimentelor în România. Premierul a anunţat decizia luată de Guvern, după întâlnirea cu miniştrii energiei, finanţelor şi agriculturii

Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu miniştrii Energiei, Virgil Popescu, al Finanţelor, Adrian Câciu, şi Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe tema situaţiei generate de creşterea preţurilor la gaze.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 16:48

Raţionalizarea alimentelor în România. Premierul a anunţat decizia luată de Guvern, după întâlnirea cu miniştrii energiei, finanţelor şi agriculturii
Premierul a anunţat decizia luată de Guvern, după întâlnirea cu miniştrii energiei, finanţelor şi agriculturii

Reprezentanţii Guvernului vor continua evaluarea situaţiei generate de creşterea preţurilor la gaze naturale şi energie electrică, dar spun că în România nu este necesară raţionalizarea alimentelor. România nu este afectată de o asemenea perspectivă, arată comunicatul de presă al Executivului.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, alături de Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, și de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean. 

În cadrul reuniunii a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. Reprezentanții Guvernului vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei.

Totodată, în cadrul evaluărilor, participanții au subliniat că, potrivit analizei specialiștilor, nu este necesară raționalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă", se arată în comunicatul Guvernului.

Pe acelaşi subiect

Care sunt avantajele și dezavantajele plafonării preţurilor la alimente

Plafonarea preţurilor la alimentele de bază a născut discuţii aprinse în coaliţie. Liderii PSD şi PNL nu au reuşit să se pună de acord cu lista alimentelor. Mai exact, PSD vrea plafonarea pentru opt produse pe o perioadă de maximum șase luni, în timp ce liberalii vor ca măsura să se aplice la toate alimentele.

Florin Cîţu a afirmat că în cazul în care Guvernul are în plan o plafonare a preţurilor, atunci ea trebuie făcută, de principiu, pentru toate preţurile, nu doar pentru alimentele de bază, cum preciza liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ungaria a luat această măsură, devenind prima ţară europeană care a impus vânzarea anumitor alimente la un preţ fix, ca urmare a haosului de pe piaţa energiei. De ieri, zahărul, făina, laptele, uleiul, pieptul de pui şi pulpa de porc se cumpără la preţurile din 15 octombrie, dinaintea majorării facturilor de curent.

Pentru a descuraja specula şi tendinţa oamenilor de a-şi face stocuri, două lanţuri de supermarketuri au anunţat că vor raţionaliza anumite produse. Astfel, clienţii nu pot cumpăra mai mult de 12 kilograme de făină şi maximum 10 litri de lapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Raţionalizarea alimentelor în România. Premierul a anunţat decizia luată de Guvern, după întâlnirea cu miniştrii energiei, finanţelor şi agriculturii