Antena Meniu Search
x

Surse: Dan Barna ar fi avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, joi seară, la Vila Lac

Vicepremierul Dan Barna ar fi avut, joi seară, o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, la Vila Lac, în care au fost discutate mai multe scenarii pentru ieșirea din criza politică în care se află coaliția de guvernare.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 17:06

Dan Barna s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Vila Lac
Dan Barna s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Vila Lac - Hepta

Potrivit unor surse, Dan Barna și Klaus Iohannis au purtat mai multe discuții despre criza în care se află coaliția de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății și anunțul copreședintelui USR PLUS că Florin Cîțu nu mai are susținerea alianței.

Dan Barna a pus la îndoială capacitatea lui Florin Cîțu de a conduce Guvernul României

Dan Barna a spus, miercuri, după ședința din interiorul Alianței USR PLUS, că cele două partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza demiterii ministrului Sănătății.

"Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral. Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România", anunța atunci Dan Barna.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății

Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișortragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Surse: Dan Barna ar fi avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, joi seară, la Vila Lac