Antena Meniu Search
x

5 băuturi răcoritoare pentru vara aceasta (P)

La venirea verii nu ne mai încântă băuturile calde și începem să ținem mereu gheață la îndemână pentru a încerca noi băuturi răcoritoare. Vara aceasta savurează băuturile tale preferate la terasă sau recreează-le la tine acasă, mai simplu decât crezi. Secretul este să te distrezi și să faci combinații inedite până le găsești pe cele pe placul tău.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 16:55

Noi ți-am pregătit 5 rețete care cu siguranță vor face deliciul verii. Să știi că majoritatea acestor băuturi costă puțin, mai ales dacă te orientezi în funcție de ofertele din cataloage online. Acolo poți găsi la prețuri imbatabile fructe proaspete, siropuri și sucuri pe care poți să le incluzi în amestecul tău de vară.

1. Ice tea

Ceaiul cu gheață este o băutură delicioasă, ideală pentru a ajuta organismul să facă față temperaturilor ridicate. Alege-ți ceaiul preferat, fie el negru, verde sau de mentă, și prepară aproximativ patru căni de ceai ca de obicei, apoi lasă-l să se răcească. Ai grijă să nu îl lași la infuzat mai mult de cinci minute. După ce ceaiul s-a răcit, adaugă 2-3 linguri de miere, gheață și nu uita de lămâie, fructe de pădure sau frunzulițe de mentă. Experimentează cu ceaiuri diferite și găsește combinația ta preferată!

2. Ice Coffee sau Frappé

Dacă iubești cafeaua, dar ești în căutarea unei alternative răcoritoare, poți încerca o cafea rece (ice coffee). Cafeaua cu gheață este o variantă răspândită, despre care unele studii indică faptul că are un efect benefic asupra adulților. Pentru preparare poți să folosești cafea instant astfel: într-un pahar înalt pune două linguri de cafea instant cu o linguriță de zahăr și amestecă-le timp de câteva minute alături de o lingură de lapte, până se formează o pastă concentrată de cafea. Poți folosi un mixer de băuturi pentru a reduce timpul de preparare. Peste pasta formată umple paharul cu lapte, adaugă gheață și decorează cu frișcă sau sirop de ciocolată și ai obținut un Frappé delicios.

3. Limonadă clasică

Limonada face deliciul zilelor calde de vară pentru că este o băutură foarte revigorantă. Desigur, există mai multe rețete de limonadă, însă în varianta clasică ai nevoie doar de apă și lămâi, zahăr dacă preferi și, desigur, gheață. Pune la fiert într-o oală 200 g de zahăr în jumătate de litru de apă până când apa începe să scadă și lasă siropul obținut să se răcească. Stoarce 5 lămâi mari și pregătește o carafă de 2 l în care vei face limonada, decorând cu felii de lămâie și frunze de mentă, dacă așa îți place. Toarnă siropul răcit, zeama de lămâie, 1,5 l de apă și câteva cuburi de gheață și amestecă bine. Limonada ta este gata de savurat!

5 băuturi răcoritoare pentru vara aceasta

5 băuturi răcoritoare pentru vara aceasta

4. Fresh-uri de fructe

Fresh-urile din fructe sunt foarte răcoritoare și îți oferă un plus de energie și vitamine pe lângă aroma lor delicioasă. Tot ce trebuie să faci este să storci fructele tale preferate și să adaugi gheață. Iar pentru un gust deosebit, iată câteva combinații de fructe care se potrivesc de minune: portocale și banane, căpșuni și kiwi, banane și fructe de pădure. Scoate storcătorul din debara și încearcă-le pe toate!

5. Smoothie-uri

Smoothie-ul este deopotrivă un mic dejun hrănitor și o băutură răcoritoare care va cuceri întreaga familie. Regula de bază este să amesteci fructe sau chiar legume în blender cu un lichid - lapte, sucuri sau chiar apă. De exemplu, pune în blender o cană de lapte, alături de câteva linguri de iaurt, o linguriță de miere, o cană de fructe de pădure și căpșuni și ai obținut un smoothie de fructe de pădure. Un alt exemplu este să adaugi peste baza de lapte și iaurt ananas și fulgi de cocos pentru un smoothie pina colada, sau unt de arahide și gem de zmeură, sau afine și banane. Sau poți încerca să adaugi chiar legume precum sfecla alături de banane și fructe de pădure. Iar pe toate le poți decora cu nuci, alune sau migdale și, desigur, gheață după plac. Ai înțeles ideea - smoothie-ul este gustos și răcoritor și îți lasă loc de joacă cu ingredientele.

Acum că știi cum să îți prepari toate aceste băuturi răcoritoare la tine acasă nu îți mai rămâne decât să consulți ofertele și să te apuci de treabă. Noi îți urăm spor și degustare plăcută!

Descoperă aici o altă rețetă inedită și răcoritoare pentru zilele de vară!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » 5 băuturi răcoritoare pentru vara aceasta (P)