Antena Meniu Search
x

Bilanț coronavirus în România, 3 ianuarie. Peste 1.700 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru luni, 3 ianuarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.756 cazuri de infectări cu coronavirus şi 18 de decese.

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 10:51

Bilanț coronavirus în România, 3 ianuarie.
Bilanț coronavirus în România, 3 ianuarie. - Shutterstock

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.756 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 18 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Un "tsunami" COVID - Omicron traversează Europa

Un tsunami COVID traversează Europa care a depăşit pragul de o sută de milioane de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Numai în ultima săptămână, pe continent, au fost confirmate aproape cinci milioane de noi cazuri. În ciuda pericolului, oamenii nu mai vor restricţii. În Amsterdam, au fost proteste masive faţă de noile măsuri de carantină. 

Anunţată de câteva zile, manifestaţia din Amsterdam a început la prânz în ciuda unei triple interdicţii din partea autorităţilor. Zeci de mii de oameni au protestat faţă de restricţiile impuse de autorităţi. În Olanda, restricţiile sunt în vigoare din noiembrie şi au fost înăsprite de sărbători. Toate magazinele neesenţiale au fost închise, la fel şi restaurantele, muzeele, teatrele şi cinematografele.

În restul Europei însă, curba infectărilor este în creştere. Recorduri s-au înregistrat în Franţa, Italia, Grecia şi Marea Britanie. 

Franţa: 232,200 cazuri / 31 decembrie

Italia: 144.237 cazuri / 31 decembrie

Grecia: 40.560 cazuri / 31 decembrie

Pentru a patra zi la rând, în Franţa s-au raportat peste 200.000 de noi cazuri. Chiar dacă noua variantă Omicron generează mai mult cazuri uşoare, în unele regiuni spitalele sunt sufocate. 

Marea Britanie s-a resemnat în fața Omicron. Nu mai vor fi noi restricții

Marea Britanie s-a resemnat în faţa numărului record de infectări, peste 162.000. Nu vor mai fi luate noi restricţii şi nici şcolile nu vor mai fi închise.

Sajid Javid, ministrul Sănătății din UK: Avem unele din cele mai puternice mijloace de apărare: programul nostru uriaş de vaccinare, sistemul nostru colosal de testare şi de asemenea programul de antivirale, între primele din lume. 

Experţii din Statele Unite cred că numărul de noi infectări nu mai este atât de relevant. Mai importante sunt numărul internărilor şi cel al deceselor. Totuşi, rapiditatea de răspândire a noii tulpini a luat prin surprindere lumea întreagă. Mii de zboruri au fost blocate la sol în perioada Revelionului din cauza personalului bolnav sau aflat în carantină după ce au intrat în contact cu bolnavi COVID. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Bilanț coronavirus în România, 3 ianuarie. Peste 1.700 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore