Antena Meniu Search
x

Când vor scădea cazurile de gripă în România. Anunţul ministrului Sănătăţii: "Scăderea aceasta este destul de rapidă"

Numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere, scăderea fiind, doar în ultima săptămână, de 25%, a anunțat, duminică, ministrul Sănătății. Rafila este de părere că în două săptămâni epidemia de gripă va ajunge la final.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 08:17

Când vor scădea cazurile de gripă în România. Anunţul ministrului Sănătăţii
Când vor scădea cazurile de gripă în România. Anunţul ministrului Sănătăţii - Hepta

Potrivit lui Rafila, în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

”Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000.

Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila, la un post de televiziune.

Ministrul Sănătăţii este de părere că în aproximativ două săptămâni se va încheia epidemia de gripă. ”Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat Rafila.

Pe acelaşi subiect

Rafila, despre aprovizionarea cu medicamente: Nu ar mai exista vreo problemă

Întrebat despre situaţia medicamentelor folosite în viroze respiratorii, Rafila a spus că nu sunt probleme, deşi consumul este mai mare decât de obicei.

”Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni.

Nu am în momentul de faţă  semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a adăugat Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Sanatate » Când vor scădea cazurile de gripă în România. Anunţul ministrului Sănătăţii: "Scăderea aceasta este destul de rapidă"