Unul din zece copii români uită să mănânce și să doarmă, stând în fața calculatorului
Cu ochii în calculator şi cu stomacul gol. Aşa cresc zeci de mii de copii în România, arată cel mai nou studiu despre relaţia elevilor cu internetul. Unul din zece recunoaşte că uită să mănânce sau să doarmă, atunci când intră în lumea virtuală.
Cu ochii în calculator şi cu stomacul gol. Aşa cresc zeci de mii de copii în România, arată cel mai nou studiu despre relaţia elevilor cu internetul. Unul din zece recunoaşte că uită să mănânce sau să doarmă, atunci când intră în lumea virtuală. Iar cu fiecare minut scurs în faţa monitorului se ajunge la dependenţa de jocuri video, o boală recunoscută oficial de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
David are voie o singură oră pe zi pe telefon sau calculator. Şi asta pentru că părinţii lui se tem de efectele nocive ale tehnologiei asupra fiului lor. Alţi adulţi au scăpat situaţia de sub control.
Dorinţa de a sta conectat a fost atât de mare, încât într-o zi în care părinţii i-au interzis acest lucru, băiatul de 15 ani şi-a făcut o rană pe frunte cu cheia. Atunci, au decis să meargă la un specialist.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
După 3 luni de psihoterapie, se văd primele îmbunătăţiri în comportamentul adolescentului. Psihologii spun că vinovaţi de această dependenţă sunt, însă, tot părinţii, iar la ei există şi tratamentul.
Copiii cu vârsta între 12 şi 17 ani petrec 6 ore zilnic în lumea virtuală. Mai grav este că aproape 15% uită să mai doarmă sau să mănânce. În schimb, ronţăie pe fugă chipsuri, biscuiţi sau ciocolată. Efectele sunt extrem de periculoase.
Copilul dependent de internet va avea probleme ca adult.
Psihologii le recomandă părinţilor să petreacă, cel puţin, două ore pe zi cu copiii lor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰