Antena Meniu Search
x

Video Doar 2.2 milioane de români au făcut doza booster și vor putea păstra certificatul verde, pentru a călători în UE

În 10 zile vom avea nevoie de doză booster pentru a putea călători. Mai exact, de la 1 februarie, certificatul verde în Uniunea Europeană nu mai este valabil fără a treia doză. Măsura se aplică celor care au făcut doză a doua cu mai mult de nouă luni în urmă. Cel puţin deocamdată, pe teritoriul României nu va fi obligatorie doză booster pentru a avea certificat verde.  

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 19:26

Vezi și

Doza booster va fi biletul de călătorie între statele Uniunii Europene pentru cei vaccinaţi de mai mult de nouă luni. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că e o decizie a Comisiei Europene, adoptată în urmă cu o lună.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Se comunică statelor membre că certificatul care are ca scop circulaţia în spaţiul UE este valabil după încheierea schemei de vaccinare o perioadă de 270 de zile iar doza booster, a doua sau a treia, în funcţie de vaccinul pe care l-ai făcut ca să închei schema completă de vaccinare, prelungeşte pe termen nedefinit valabilitatea acestui certificat.

Alexandru Rafila spune că deocamdată această măsură nu se impune şi pe teritoriul României

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Asta e o decizie de sănătate publică pe care o să o discutăm, se discută la nivelul Guvernului şi a Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de contextul epidemiologic de moment.

Pe acelaşi subiect

8.4 milioane de români s-au vaccinat cu o doză, peste 7.9 milioane au schema completă de vaccinare, iar, dacă vorbim de rapel, 2.2 milioane de români sunt în această situaţie.

Iar previziunile pentru următoarele trei săptămâni nu sunt deloc îmbucurătoare. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Până la date de 14 februarie, scenariul cel mai rău este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi. Dacă se întâmplă aşa, am putea să avem între 7.800 şi 43.000 de persoane internate, iar la decese între 60 şi 360.

Chiar dacă multe ţări anunţă măsuri de relaxare, România nu schimbă nimic

Raed Arafat, șef DSU: La acest moment nu este în discuţie schimbarea măsurilor pe care le avem şi, urmărim situaţia şi o analizăm din punct de vedere al situaţiei epidemiologice din România, inclusiv situaţia vaccinărilor din România, nici în sensul relaxării, nici în sensul înăspririi lor.

România a înregistrat un nou record la număr de infectări, peste 19.600 în ultimele 24 de ore. A şi intrat pe lista ţărilor roşii, cu o incidenţă de 4,9 cazuri la mia de locuitori. Pe lista celor 110 state roşii se mai află Italia, Spania, Turcia, Franţa sau Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Doar 2.2 milioane de români au făcut doza booster și vor putea păstra certificatul verde, pentru a călători în UE