Antena Meniu Search
x

Fructele exotice, căutate de români în acest sezon

Pentru că fructele româneşti încă n-au apărut în supermarketuri, românii au prins gustul celor exotice. Au înlocuit căpşunele, caisele sau strugurii cu fructul dragonului, rambutan şi tamarilo.

de Redactia Observator

la 03.03.2019, 23:45

Vezi și

Pentru că fructele româneşti încă n-au apărut în supermarketuri, românii au prins gustul celor exotice. Au înlocuit căpşunele, caisele sau strugurii cu fructul dragonului, rambutan şi tamarilo. Chiar dacă mulţi sunt derutaţi la început de formele şi denumirile ciudate, sunt cuceriţi la prima încercare de gustul excelent.  Iar asta se vede şi-n statistici: în ultimul deceniu, vânzările de fructe exotice au crescut cu aproape 200 de milioane de euro în România.

Sunt colorate şi au forme ciudate, iar pentru că sunt tot mai căutate, au un raft dedicat lor în supermarketurile din România. Deşi intrate recent în alimentaţia românilor, fructele cu denumiri exotice sunt acum pe buzele tuturor.

În magazinele româneşti găsim astăzi fructe din toată lumea. Kaki, adus din China sau Japonia, numit şi fructul zeilor, luptă împotriva cancerului şi protejează inima. Datorită proprietăţilor anti-inflamatorii şi anti-oxidante, golden berry, din Australia, mai este numit şi fructul de aur.Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragonului este adus din sudul Americii. Specialiştii spun că întăreşte sistemul imunitar şi previne astmul.

Iar pentru bucătari, astfel de fructe sunt mană cerească în această perioadă, când n-au apărut încă cele autohtone, de sezon.

Bucătarul pune fâşiile de somon în zeamă de lămâie şi de portcoală. Cât timp peştele stă la marinat, pregăteşte salata.

Pepenele cu coarne, numit şi kiwano, este importat din Africa şi e bogat în vitamina C. Are o textură asemănătoare castravetelui şi uimeşte de la prima încercare. Tentaţi de gustul fructelor exotice sunt şi internauţii, dar şi vedetele, care au acceptat provocarea fanilor şi au testat arome noi.

Pentru că au un preţ piperat, fructele exotice se vând cel mai des la bucată. Papaya costă 9 lei, kiwano - 10 lei, iar fructul dragonului se vinde chiar şi cu 19 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Fructele exotice, căutate de români în acest sezon