Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medicul Vasi Rădulescu îi sfătuiește pe români să nu ia preventiv vitamina D: Poate face rău

Medicul Vasi Rădulescu îi sfătuiește pe români să nu ia preventiv vitamina D ca metodă de apărare împotriva virusului SARS CoV-2. Poate face rău, niveluri mai crescute de vitamina D pot duce la modificări osoase importante, la tulburări digestive, a explicat medicul.

de Redactia Observator

la 18.12.2021 , 08:34

Medicul Vasi Rădulescu îi sfătuiește pe români să nu ia preventiv vitamina D: Poate face rău Medicul Vasi Rădulescu îi sfătuiește pe români să nu ia preventiv vitamina D: Poate face rău - Profimedia

Vasi Rădulescu citează rezultatele unei cercetări care a analizat rolul vitaminei D în tratamentul COVID-19, potrivit Mediafax. „Experții care au făcut metaanaliza au descoperit că nivelurile mai scăzute de vitamina D nu au fost corelate cu riscuri suplimentare, iar administrarea vitaminei D nu a îmbunătățit cu nimic lucrurile în evoluția bolii. Nu este studiu, ci metaanaliză - adică o coroborare de studii. Adică mama studiilor”, susține medicul Rădulescu. Cum au ajuns bolnavii de COVID să se plimbe cu tramvaiul sau să moară în magazin, la cumpăraturi. DSP, acuzată că nu mai face anchete

Vitamina D poate face rău dacă este luată la întâmplare, mai spune medicul. „Sigur, mulți o țin cu marota „da, dar nici rău nu face, atunci de ce să nu iau?” Ba poate face rău. Niveluri mai crescute de vitamina D pot duce la modificări osoase importante, la tulburări digestive… Iar suplimentele luate cu pumnul pot conține substanțe nedeclarate care pot face mult rău. Nu mai zic de sărmanul ficat care trebuie să le metabolizeze pe toate”, adaugă Vasi Rădulescu.

Concluziile medicului sunt următoarele: „Să nu ne mai îndopăm cu suplimente, vitamina D nu a arătat beneficii în COVID și să ne informăm corect”.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Vitamina C pentru ten: beneficii și contraindicații. Care sunt sfaturile specialiștilor

Pe acelaşi subiect

Mihai Craiu îi avertizează pe părinții care le dau copiilor mici medicamente pentru răceală după ureche

Și medicul Mihai Craiu îi avertizează pe părinții care le dau copiilor mici medicamente pentru tuse și răceală fără să consulte specialistul că se expun unor riscuri mari. Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării, spune Craiu. Sfaturile medicului Mihai Craiu au fost publicate pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, în condițiile în care pandemia îi afectează și pe copii, iar sezonul răcelilor se apropie.

„Mulți copii răcesc acum, când a scăzut semnificativ temperatura... Când ar trebui să ne impacientăm în fața unui copil mic (cu vârstă sub 5 ani) care tușește și are febră?... Aș reveni cu o mare rugăminte adresată părinților: nu mai administrați "coktailuri" de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor care au răceli banale”, este mesajul medicului român.

Mihai Craiu citează statistici din SUA care arată că zeci de copii mici au murit după ce au luat cantități mari de medicamente. „Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre părinții americani, arată că aproape jumătate din aceștia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication - medicamente pentru tuse și răceală). Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării accidentale sau voluntare a acestor CCM”, mai anunță Mihai Craiu. Medicul Craiu mai spune că autoritățile americane interzic utilizarea CCM ca automedicație, în special la copiii cu vârstă sub 4 ani. Aceste medicamente sunt etichetate cu această avertizare, chiar de către producători, precizează medicul român.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Sănătate » Medicul Vasi Rădulescu îi sfătuiește pe români să nu ia preventiv vitamina D: Poate face rău