Antena Meniu Search
x

O tânără mamă a murit cu zile în chinuri, soțul ei îi acuză pe medicii. Este al treilea caz suspect la spitalul din Galați

Se ţin lanţ de acuzaţiile de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Un bebeluş de doar trei luni a rămas orfan, după ce mama lui a murit în urma unei crize de fiere.  Tânăra de 30 de ani a ajuns la spital cu dureri groaznice, dar medicii ar fi tratat-o superficial. Este a treia tragedie care ridica semne de intrebare, petrecută aici, iar corpul de control al Ministerului Sănătăţii a anunţat o anchetă. 

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 13:50

Vezi și

Cătălina avea doar 30 de ani şi s-a prăpădit cu zile. La începutul anului, tânăra născuse un bebeluş perfect sănătos. Doar trei luni a apucat să se bucure de copil. În martie, Cătălina a început să se simtă rău. "Dureri de fiere, stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit ambulanta", povesteşte soţul ei. 

Medicii au dus-o de urgenţă la spitalul din Galaţi. Au consultat-o superficial, acuză soţul şi i-au pus un diagnostic - criză de fiere. Erau decişi s-o opereze. I-au făcut un test PCR pentru COVID şi au aşteptat rezultatul. ”A aşteptat până seara în urgenţă la 7 jumătate rezultatul PCR. Era pe targă, acuza dureri în zona abdominală." a povestit bărbatul. 

Doctorii din Galați ar fi decis că starea tinerei nu este gravă

După zece ore, rezultatul a ieşit negativ. Doar că, inexplicabil, doctorii au decis că starea tinerei nu mai este gravă. ”Nu o mai operăm, o internăm pe salon să-i punem tratament. Am vrut să iau legătura cu ea în timpul nopţii, să văd cum se simte, dar nu am reuşit.  Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare.” a mai relatat bărbatul. 

Pe acelaşi subiect

Cu dureri groaznice, femeia ar fi fost lăsată să se chinuie. ”Noaptea n-a fost niciun doctor la ea. Nu a fost nimeni. Am ajuns la ATI, mi s-a spus că este în stare gravă. Mă hotărâsem să o iau, să o duc în altă parte. Dar mi-au spus că nu se poate transporta. Mi-au spus că a făcut stop cardio circulator”, a dezvăluit soțul victmei. 

Femeia avea pancreatită acută iar inima i-a cedat

Pe certificatul de deces scrie clar. Cătălina avea pancreatită acută, iar inima i-a cedat. În urmă, a rămas un bebeluş condamnat să nu aibă nicio amintire cu mama lui. Soţul vrea acum să afle adevărul. ”La poliţia am făcut plângere, nu am primit niciun răspuns.” susține bărbatul. 

Pentru că familia tinerei de 30 de ani nu a depus în acel moment o plângere la spital, reprezentanţii unităţii sanitare refuză să facă orice comentariu în legătură cu acest caz.  Ministerul Sănătăţii va trimite corpul de control pentru a investiga tragedia. Şi Colegiul Medicilor aşteaptă ancheta internă a spitalului. Iar de şapte luni, parchetul are deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

”În momentul de faţă, dosarul penal este în lucru şi se fac cercetări în ceea ce priveşte o posibilă culpă medicală.”, a transmis Parchetul din Galaţi.

Nu este prima tragedie de anul acesta la spitalul din Galaţi. Zilele trecute, o fată de 21 de ani, studentă la medicină, a murit tot din cauza incompetenţei medicilor. Un diagnostic greşit i-a adus sfârşitul.  Iar la  începutul lunii, un bărbat de 46 de ani, diagnosticat cu pneumonie, a fost trimis de la o unitate medicală la alta, timp de cinci zile, până când corpul i-a cedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » O tânără mamă a murit cu zile în chinuri, soțul ei îi acuză pe medicii. Este al treilea caz suspect la spitalul din Galați