Antena Meniu Search
x

Regulile de prevenţie de la terase, misiune imposibilă

Deschiderea teraselor pe 1 iunie devine misiune imposibilă. Cu doar 48 de ore înainte de ziua mult-aşteptată, au apărut reguli noi, greu de pus în practică. Managerii de terase critică dur noile norme.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 31.05.2020, 02:38

Vezi și
  • Patronii riscă amenzi de până la 30 de mii de lei.
  • Chelnerii trebuie să poarte măşti şi mănuşi.

Regula distanţei de 2 metri e singura pe care o cunoşteau patronii de terase încă de săptămâna trecută. Cele noi, transmise aseară, dau bătăi de cap managerilor. Iar cei care nu s-au pregătit din timp...

Violeta Stoica, manager terasă Centrul Vechi: Cei care nu s-a pregatit până acum, din zvonuri, din media, le va fi foarte greu să se redeschidă. Probabil o parte vor deschide pe 2,3,4 sau poate vor deschide pe 15 când să sperăm ca va exista o nouă etapă de relaxare.

Chelnerii vor purta măşti şi mănuşi atunci când vor servii la mese. Meniurile, solniţele si olivierele vor fi dezinfectate după fiecare client.

Cea mai controversată regulă prevedere ca patru persoane aflate la o masă, care nu fac parte din aceeaşi familie, să stea la o distanţă de un metru şi jumătate. Pe hârtie pare uşor. În practică, teoria suferă modificări.

O altă regulă le impune managerilor de terase să facă un culoar, cu sens unic, către toaletă. Cum multe restaurante nu au două intrări, regulile sunt adaptate la realitatea din teren şi de această dată.

În unele baruri, clienţii vor merge la toaletă pe rând, adică o singură persoană. La intrare ne dezinfectăm, ne punem mască şi un reprezentant al restaurantului ne va măsura temperatura.

Odată ajunşi, si pe usă suntem avertizaţi printr-un mesaj că inauntru nu intra mai mult de o persoana. Managerii critică dur normele.

Tudor Dumitru, manager terasă: La noi, toaleta e la etaj. Pe unde să se ducă? Decât să se ducă pe aici şi să se întoarcă tot pe aici. (…) Cine a facut aceste reguli, să le impună la ei acasă să vadă daca pot!

Bogdan Bazaoache, manager terasă: Trebuie sa-i legitimam, pe toti, sa-i intrebam. Aici nu stiu cum va functiona. Inteleg perfect regula cu 4 persoane la o masa insa nu stiu cum ii vom diferentia daca sunt dintr-o familie, dacă sunt prieteni... destul de greu.

Pregătiţi sau nu, clienţii abia aşteaptă să savureze o cafea la terasă.

Bogdan Bazaoache, manager terasă: Din 12 mese la terase cate aveam noi, vom avea 6. Avem 50% rezervate din locurile de pe terasa.

Patronii de terase prinşi că nu respectă toate regulile riscă amenzi ce pot ajunge până la 30.000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » Regulile de prevenţie de la terase, misiune imposibilă