Sindromul Burnout, cel al epuizării profesionale, afectează și mulți români
Munca ne îmbolnăveşte! Sindromul burnout este boala secolului, spun experţii în sănătate. Stresul constant de la locul de muncă poate duce într-un final la epuizare fizică, psihică și emoțională pe care cei mai mulți oameni nu știu să le gestioneze.
Munca ne îmbolnăveşte! Sindromul Burnout este boala secolului, spun experţii în sănătate. Stresul constant de la locul de muncă poate duce într-un final la epuizare fizică, psihică și emoțională pe care cei mai mulți oameni nu știu să le gestioneze. Sunt şi mulţi români afectaţi de această boală, arată studiile.
Simțiți că nu avansați în carieră sau cel puțin nu suficient de repede pe cât v-ați dori? Aveți multe de făcut, iar cariera parcă a devenit punctul central al existenței voastre, iar toate astea duc la o stare generală de stres și oboseală? Dacă răspunsul la toate aceste întrebări este da, atunci cel mai probabil și voi sunteți în ”burnout”.
Cum se manifestă? Oboseală, lipsă de energie, şi iritabilitate. Cei mai expuși acestui risc sunt tinerii din Generația Y, adică cei care au între 25 și 35 ani. Sunt persoane active, care trăiesc într-un oraș mare și aglomerat.
- Premieră în România. Ce despăgubiri trebuie să plătească o firmă după ce o angajată a ajuns la spital din...
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
Roxana a dezvoltat o serie de ateliere, care funcționează ca tratament împotriva burnout-ului.
Experţii spun că şi alte cursuri pot fi benefice - precum cele de fotografie, de gătit sau de educație financiară. Netratată, boala poate duce la infarct sau accident vascular cerebral. Potrivit studiilor, se estimează că anul viitor aproximativ 17 milioane de europeni se vor confrunta cu această problemă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰