Antena Meniu Search
x

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie, a anunțat premierul Florin Cîțu: "Nu se pune aşa ceva în discuţie"

Premierul Florin Cîțu a declarat că "nu se pune în discuție" ca vaccinarea să devină obligatorie în România, citându-l și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSP), Raed Arafat. "A spus foarte clar și o spun și eu", a transmis prim-ministrul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.02.2021, 12:13

premierul Florin Cîțu
Florin Cîțu - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Premierul a precizat că proiectul de lege pe această temă aflat în Parlament nu are legătură cu imunizarea împotriva noului coronavirus

Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul ar putea obliga populaţia să se vaccineze, Florin Cîțu a respins categoric ideea.  

"Este o lege care este în Parlament de trei ani. Nu are nicio legătură cu vaccinarea, campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României, acel document este un copy-paste. [...] Nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu, campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie", a declarat Florin Cîţu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

În proiectul de buget al Ministerului Sănătăţii există o referire la vaccinare, la capitolul legat de priorităţi strategice privind sănătatea publică.

"Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinarii va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri", se arată în document, potrivit news.ro.

Florin Cîţu, detalii despre campania de vaccinare anti-Covid-19

Premierul Florin Cîţu s-a declarat încântat şi de modul în care evoluează campania de vaccinare împotriva coronavirusului în România. Premierul României anunţă că ţara noastră ar urma să primească 2,4 milioane de doze de vaccin anticoronavirus în luna martie, iar din aprilie procesul ar urma să fie şi mai accelerat astfel încât, până la sfârşitul verii, România să aibă peste 70% din populaţie vaccinată împotriva coronavirusului.

Pe această temă, premierul Florin Cîţu a mai precizat că România ar urma să deschidă, din martie, încă 200 de centre de vaccinare împotriva coronavirusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie, a anunțat premierul Florin Cîțu: "Nu se pune aşa ceva în discuţie"