O mamă din Iași a murit fără să știe că are cancer, la câteva ore după ce s-a externat din spital
O femeie din Iași, mamă a opt copii, a murit la câteva ore după ce s-a externat din spital, unde a ajuns din cauză că, întoarsă recent din Danemarca, femeia a început să tușească.
- Agripina Ilie era de cinci ani plecată în Danemarca, la muncă.
- Femeia a murit fără să știe că suferă de cancer.
Agripina Ilie avea 60 de ani și era din satul Hărpășești, comuna Popești, județul Iași. Întoarsă de câteva săptămâni în România din Danemarca, femeia a început să tușească. A mers la medic pentru un control de rutină și a fost internată în spital.
De cinci ani era plecată în Danemarca la muncă, alături de trei fiice ale sale. Așa cum povestește mezina familiei, de când a ajuns acasă a început să tușească.
„Mama s-a întors acasă în vacanță. Lucra în Danemarca la un hotel. De când a ajuns acasă, începuse să tușească. Inițial a mers la o clinică să-și facă niște controale și acolo i s-a spus să meargă de urgență la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru că are apă la plămâni. S-a internat în spital pe data de 14 aprilie. În afară de faptul că tușea, nu avea niciun alt simptom. În săptămâna respectivă i-au scos apa de la plămâni. Un litru jumătate din câte știu. În primele zile de la internare i-au luat biopsie din plămâni și la câteva zile distanță am aflat că are cancer la plămânul drept”, povestește fiica femeii, potrivit bzi.ro.
Fiicele femeii au aflat că mama lor are cancer, însă i-au ținut ascuns acest lucru, ca să o protejeze. Când a aflat că mama ei are cancer, una dintre fiice a cerut transferul la Institutul Regional de Oncologie.
Medicii le-au spus însă că nu mai pot face nimic pentru ea, așa că femeia a plecat acasă, unde a murit câteva ore mai târziu, în brațele copiilor.
Într-o reacție oficială, medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie spun că femeia a ajuns la ei în fază terminală.
„Pacienta a ajuns la spital în fază terminală. Avea cancer de gradul IV, un tip de cancer galopant. Cadrele medicale au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru ține femeia în viață. Familia a luat-o acasă pe proprie răspundere. Noi am fi putut să o transferăm la IRO pentru că acolo se merge doar pe bază de programare”, adaugă dr. Cristina Grigorescu, managerul unității medicale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰