Peste 20.000 de litri de alcool, 150.000 de țigări şi un autoturism, confiscate în Mureș, într-un dosar de spălare de bani
Peste 20.000 de litri de alcool, ţigări, sume de bani şi un autoturism de teren au fost confiscate de poliţiştii din Mureş în urma percheziţiilor făcute la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane suspectate de spălare de bani.
Peste 20.000 de litri de alcool, ţigări, sume de bani şi un autoturism de teren au fost confiscate de poliţiştii din Mureş în urma percheziţiilor făcute la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane suspectate de spălare de bani.
Conform unui comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Mureş, în urma percheziţiilor făcute, miercuri, într-un dosar de spălare de bani, poliţiştii au ridicat 159.640 de ţigarete şi 20.713,8 litri alcool, produse care se aflau în afara antrepozitului fiscal autohton, 4.000 de lei şi un autoturism de teren. De asemenea, a fost găsită o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 700.000 de lei.
Cercetările în acest caz continuă.
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Poliţia Judeţeană Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, au făcut, miercuri, 24 de percheziţii în judeţele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane suspectate de achiziţie şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum şi de spălarea banilor.
În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada ianuarie - iulie 2018, membrii unei grupări nestructurate de persoane şi reprezentanţii unor firme ar fi produs alcool în judeţele Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit în judeţele Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali.
Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice.
La percheziţii au participat şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, precum şi jandarmi de la grupările de jandarmi mobile din Târgu Mureş, Braşov şi Cluj-Napoca.
sursa: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰