Antena Meniu Search
x

Video Aleşii vor să majoreze norma de hrană pentru pacienți. Până atunci, bolnavii îşi completează meniul cu ...fast-food

Bolnavii din spitalele româneşti mănâncă puţin şi prost. O realitate cruntă, pe care unii aleşi încearcă să o schimbe. Norma de hrană, care acum e, în medie, de 10 lei, ar urma să fie majorată de patru ori. Cel puţin, asta prevede un proiect de lege depus în Parlament. Până la o schimbare a legislaţiei, rudele pacienţilor sunt nevoite să lase zilnic pachete cu mâncare la porţile spitalelor.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 10.02.2021, 14:40

Vezi și

Cum celor mai mulţi dintre pacienţi li se dau trei mese la 10 lei, rudele acestora n-au încotro: trebuie să le aducă mâncare de acasă. Astfel de situaţii sunt la ordinea zilei în spitalale din România.

Trebuie să ne conformăm. Greu, că merg în fiecare zi, dar mi se pare normal.

Normal ar fi ca alocaţia de hrană pentru bolnavi să fie mărită.

Un proiect de lege proaspăt depus în Parlament prevede o creştere de până la 40 de lei. 

Bogdan Ivan Gruia - iniţiator proiect de lege: Vrem, în acelaşi timp, ca această alocaţie pentru hrană sa poată fi acordată cu prima zi de intrare a pacientului. Şi să se acorde, în acelaşi timp, dreptul managamentului unităţii spitaliceşti, în funcţie de resursele bugetare de care dispune, sa crească norma de hrană în funcţie de nevoile pe care le are.

Unele spitale ar avea bani în propriul buget pentru a susţine mărirea alocaţiilor de hrană. Numai că...

Gabriel Lazany - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa: Trebuie modificate prevederile legale astfel încât spitalele să nu fie restricţionate.

Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti nu mai aşteaptă.

Vrea să mărească alocaţia de hrană până la 30 de lei, cu bani primiţi de la Consiliul Judeţean.

Bogdan Nica - manager Spitalul de Urgenţă Ploieşti: Şi dacă legea trece, şi dacă nu trece, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă noi o să ajungem la porţii mai mari.

Pacienţii îşi completează singuri meniul cu fast-food

Până la o nouă lege, pacienţii îşi completează singuri meniul cu... mâncare fast-food

Sunt imagini filmate în cel mai mare spital din Ploieşti. Acelaşi spital care, în urmă cu câteva luni, când era focar de coronavirus, oferea bolnavilor porţii sărăcăcioase. 

Bogdan Nica - manager Spitalul de Urgenţă Ploieşti: Porţiile sunt mici şi varietatea e la fel de mică. În suma asta, ca să te descurci, e foarte greu.

Aşa că, în mod firesc, e nevoie de o schimbare majoră.

Rozalina Lăpădatu - Alianța Pacienților cu Afecțiuni Autoimune: Avem nevoie de bani mai mulţi, de o calitate mai bună a alimentelor şi de meniuri diversificate în funcţie de nevoile fiecărui pacient.

Proiectul privind creşterea normei de hrană urmează să fie dezbătut și votat în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Aleşii vor să majoreze norma de hrană pentru pacienți. Până atunci, bolnavii îşi completează meniul cu ...fast-food