Antena Meniu Search
x

Amenzi usturătoare pentru cei care urcă în mijloacele de transport în comun cu haine murdare

Transportul public din Cluj-Napoca va fi mult mai curat, promit autorităţile. Un regulament nou şi amenzi usturătoare îi aşteaptă pe călătorii care folosesc autobuzele fără să respecte regulile.

de Redactia Observator

la 10.09.2019, 17:11

Vezi și

Transportul public din Cluj-Napoca va fi mult mai curat, promit autorităţile. Un regulament nou şi amenzi usturătoare îi aşteaptă pe călătorii care folosesc autobuzele fără să respecte regulile. Între 100 şi 200 de lei vor plăti mendă cei care urcă în mijloacele de transport în comun cu haine murdare sau cu alimente urât mirositoare.

Clujenii sunt de acord că era nevoie de măsuri aspre pentru a-i convinge pe unii oameni că igiena şi bunul simţ sunt obligatorii.

Direcţia de transport în comun vrea ca autobuzele pe care clujenii le folosesc zilnic să fie mereu curate şi în bună stare. Pentru asta au stabilit un nou set de obligaţii pentru călători.

Evident există şi o listă de amenzi şi sancţiuni pe care le vor primi călătorii care nu respectă normele municipalităţii.

Cei care călătoresc cu haine murdare sau urât mirositoare pot plăti amenzi între 100 și 200 lei. Vor fi sancţionaţi şi cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute.

Alt lucru bine de stiut este ca nu veti mai putea transporta in autobuze cate bagaje doriti. astfel daca aveti si un geamantan care nu incape pe locul dvs veti fi nevoit sa cumparati pt acesta un bilet de calatorie separat

Cei care vor să plimbe cu autobuzul animalul de companie trebuie să ştie că doar câinii pot umbla liberi. Pisicile, hamsterii sau alte animale de companie pot fi urcaţi în vehicule de transport public doar dacă sunt în cuşti speciale sau în genţi pentru animale.

Majoritatea clujenilor văd cu ochi buni schimbările propuse, mai ales că aşa vor scăpa de persoanele fără adăpost care se refugiau zilnic în autobuze, transformând călătoriile celorlalţi pasageri în adevărate coşmaruri.

Noul regulament conţine şi obligaţii pentru controlori, care nu mai au voie să bruscheze sau să le vorbească urât călătorilor, fie ei şi fără bilet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Amenzi usturătoare pentru cei care urcă în mijloacele de transport în comun cu haine murdare