Au apărut cârnaţii olteneşti din Polonia!
Şi salamul Victoria, cârnaţii cabanos sau pateul de ficat vin din import. Toate aceste produse celebre la noi nu sunt sunt mărci înregistrate la Bruxelles
la 11.10.2014, 19:50- Şi-au cumpărat apartamente cu 140.000 de euro şi după un an le vând disperaţi cu 90.000 de euro. De ce fug oamenii din Greenfield
- Săptămâna mega-finalei America Express, de duminică 19 Martie, până duminică 26 Martie. Duminică 20.00, Luni, Marți, Miercuri 20.30 și Duminică 20.00 doar pe Antena 1 și AntenaPLAY.
Şi salamul Victoria, cârnaţii cabanos sau pateul de ficat vin din import. Toate aceste produse celebre la noi nu sunt sunt mărci înregistrate la Bruxelles
Asta înseamnă că orice ţară din Uniunea Europeană este liberă să le producă în orice cantitate. Ba mai mult, la o calitate mai scăzută decât a variantelor făcute în România
Pe piaţă sunt atâtea produse că românii au şi uitat care e gustul adevărat. Nici măcar oamenii cu. experienţă nu îşi mai dau seama de diferenţă.
Sigura diferenţă de care îşi dă seama toată lumea, imediat, e preţul. Salamul Victoria din Germania costă aproape opt lei, varianta românească 10. Şi pateul de ficat de. fiecare zi s-a strecutat o variantă de import. Se numeşte pastă cu carne de pasăre şi a "zburat" tocmai din Polonia.
Aşa se face că, de exemplu salamul Victoria făcut în România trebuie să conţină minim 30 la sută bucăţi mari de carne, în timp ce varianta germană poate să aibă mult mai puţină. Şi, automat, e mai ieftină.
Explicaţia e simplă. Presaţi de embargoul ruşilor să găsească noi pieţe de desfacere, producătorii din Europa s-au îndreptat spre România. Şi vând clone ale produselor locale. Metoda cea mai simplă de a alege produsele originale este de a căuta ştampila de calitate din România.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!