Antena Meniu Search
x

Au câştigat 5 milioane de euro pe seama bolnavilor de cancer

Opt oameni au fost reţinuţi în dosarul medicamentelor contrafăcute. Ar fi câştigat, spun procurorii, 5 milioane de euro din vânzarea unor pastile despre care nimeni nu poate spune de unde vin şi ce conţin

Vezi și

Opt oameni au fost reţinuţi în dosarul medicamentelor contrafăcute. Ar fi câştigat, spun procurorii, 5 milioane de euro din vânzarea unor pastile despre care nimeni nu poate spune de unde vin şi ce conţin

Au speculat disperarea bolnavilor de cancer şi aşa şi-au cumpărat case şi maşini. După ce au urmărit drumul banilor şi le-au ascultat telefoanele, anchetatorii au stabilit clar schema financiară prin care au fraudat statul român şi au au atentat la sănătatea naţională.

În faţa procurorilor, unul din acuzaţi a spus cum a făcut bani din vânzările de citostatice de pe piaţa neagră. Şi pe ce i-a cheltuit: şi-a luat o casă la lângă Bucureşti, două maşini şi a construit un laborator farmaceutic. Întebările nu par să impresioneze pe nimeni. La urma urmei, cei acuzaţi aveau o afacere profitabilă în care singurii care contau erau banii. Procurorii le-au interceptat telefoanele şi au descoperit schema fraudei.

O sigură doză din citostaticul de contrabandă costă, legal, chiar şi două mii de lei. Traficanţii de medicamente le cumpărau din surse dubioase, iar prin operaţiuni fictive, le băgau în farmacii. Procurorii spun că cel mai probabil astfel de inginerii ar fi fraudat cu milioane de lei şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care doar anul trecut a decontat tratamente oncologice de 1,3 miliarde de lei.

Pe lângă povara bolii, bolnavii de cancer nu ştiu în ce medicamente să mai aibă încredere. Un pacient care primeşte un tratament fals îşi dă seama de multe ori prea târziu.

În dosarul medicamentelor contrafăcute, prejudiciul se ridică la aproape 6,5 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Au câştigat 5 milioane de euro pe seama bolnavilor de cancer