Antena Meniu Search
x

Video Castelul de la Zlatna, unde s-a filmat "Noi, cei din linia întâi", va deveni hotel de 5 stele, după ce a fost cumpărat de un mare lanţ hotelier

Când noi nu reuşim să avem grijă de ce avem frumos în ţară, salvarea vine de la străini. Un castel din Apuseni se va transforma într-un hotel de lux de cinci stele, după ce a fost cumpărat de un mare lanţ hotelier american.

de Redactia Observator

la 08.05.2021, 22:25

Vezi și
  • După revoluţie Castelul de la Zlatna a început să dispară cărămidă cu cărămidă

Castelul de la Zlatna a fost ridicat în anii '30 de politicianul de extremă dreapta Ion Gigurtu, prim-ministru la acea vreme. A fost pe rând reşedinţă de vară, sediu administrativ pentru o societate minieră şi şcoală pentru copiii din zonă. În anii '80 aici s-a turnat filmul de război "Noi, cei din linia întâi" regizat de Sergiu Nicolaescu. Clădirea a fost grav deteriorată în timpul filmărilor, mai multe camere au fost chiar incendiate.

Imobilul a ajuns între timp la Consiliul Judeţean Alba care l-a scos la vânzare la începutul anilor 2000. L-a cumpărat un italian în 2004 care a vrut să-l transforme în hotel. A făcut mai multe investiţii dar în timpul crizei imobiliare din 2009 l-a pus în vânzare. 

Adrian Puiuleţ, ghid turistic: Acum structura e refacută, mai ales serapanta, plafoanele dintre etaje. Are o structură bună. Are o istorie bogat şi e foarte important să se facă ceva acolo. El teoretic face parte din patrimoniu, deşi nu e declarat.

Castelul de la Zlatna, cumpărat cu 260.000 de euro

Visul investitorului italian ar putea fi împlinit acum de un mare lanţ internaţional de hoteluri care a cumpărat castelul cu 260.000 de euro . 

Silviu Ponoran, primar Zlatna: M-am mirat, m-am și bucurat. E un pas bun pentru noi că un hotel de 5 stele, aduce și o anumită lume, care e importantă și avem oameni chiar valoroși care caută asemenea locații pentru că vin mult la vânătoare în zona noastră.

Castelul are o poziţie bună, este în apropierea unui fond de vânătoare. Localnicii sunt încântaţi să primească oaspeţi. Castelul de la Zlatna are 19 camere. Investiţia se ridică la cel puţin un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Castelul de la Zlatna, unde s-a filmat "Noi, cei din linia întâi", va deveni hotel de 5 stele, după ce a fost cumpărat de un mare lanţ hotelier