Antena Meniu Search
x

Video Cazul celor doi soți din Prahova care au murit la scurt timp după vaccinare. DSP Prahova: ”Nu e legătură de cauzalitate între vaccinare şi deces”

Val de morţi suspecte după vaccinare. Doi soţi din Prahova au decedat la o zi unul după altul, iar fiica lor este la Terapie Intensivă în urma vaccinării. Femeia mai în vârstă a leşinat chiar în centrul de vaccinare după ce a primit prima doză. În Vaslui, un tânăr a început să se simtă rău imediat după rapel şi a murit a doua zi.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 23:08

Vezi și
  • Cei doi soți aveau de câteva zile simptome de Covid, dar au crezut că sunt răciţi și se tratau acasă, cu medicamente obișnuite.

UPDATE 23.00 - Direcţia de Sănătate Publică Prahova a anunțat că verificările făcute în cazul celor doi soţi din Prahova care au murit după ce au făcut o formă severă de COVID-19, la scurt timp de la administrarea primei doze de vaccin, arată că nu există o legătură între administrarea serului şi deces.

”Bronhopneumonie cu Sars-CoV2” - Două certificate de deces şi multe întrebări. Cu asta a rămas acest tânăr care azi şi-a condus părinţii la groapă. Cei doi soţi de 66 şi 71 de ani din Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, s-au vaccinat cu prima doză de Pfizer pe data de 3 martie. Aveau de câteva zile simptome de COVID, dar au crezut că sunt răciţi. S-au tratat acasă cu medicamente obişnuite.

Cătălin Dulgheru, fiu: ”N-au fost bolnavi, n-au avut alte boli care să le cauzeze moartea. Într-adevăr, au fost răciţi. Din ziua vaccinului, mama nu a mai mâncat”.

Fiica celor doi soți din Prahova, internată la ATI cu Covid-19

Imediat după vaccin, femeia a leşinat la spitalul din Câmpina. A stat o oră şi jumătate până şi-a revenit. Pe 6 martie, a ajuns la spital în stare gravă. A fost internată la terapie intensivă. A urmat soţul ei.

Dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt SJU Ploiești: ”Din păcate, starea lor a mers din grav în mai grav, decedând femeia pe data de 18 şi bărbatul pe data de 19 martie”.

Fiica celor doi s-a vaccinat şi ea, cu AstraZeneca. Acum, este la terapie intensivă, cu COVID.

Vecin: ”Am auzit că doctorul de familie ar fi spus nu vă duceţi la vaccin că sunteţi răciţi. Aşa am auzit şi eu. Şi s-au dus la vaccin cu fata. Noi spunem de la vaccin se trage tot”.

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: ”În niciun caz nu creşte riscul de evoluţie nefavorabilă, vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale ale bolii”.

Andrei a murit la 48 de ore de la rapelul cu Pfizer

Nu este singura moarte misterioasă, după vaccin. Fratele cântăreţului Romeo Zaharia a murit a doua zi după rapelul cu Pfizer. Tânărul de 35 de ani din Vaslui făcuse în aceeaşi dimineaţă dializă.

Soția: ”El spera că vaccinul o să fie bun, că o să-l ajute, având şi COVID. Că el a avut COVID şi a trecut şi peste COVID”.

Mama: ”Faţă de vaccinul primul, acesta a început cu temperatură. Dar nu mare: 37 cu 8”.

Lelia Croitoru, medic şef Spitalul Judeţean Vaslui: ”Noi nu considerăm că este o reacţie adversă a vaccinării, ci o consecinţă a complicaţiilor rezultate din boala lui renală de bază”.

INSP: 89 de români infectaţi cu Covid după vaccinare au murit

Medicii spun că există situaţii în care se poate recomanda reprogramarea vaccinării.

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: ”Când o persoană este găsită cu febră la triajul medical, nu este vaccinată”.

Călin Bădescu, medic de familie și medic într-un centru de vaccinare: Vă ştiţi cu epilepsie sau alte boli neurologice? Nu e contraindicat la vaccin, dar e bine de urmărit în sală să nu facă buf cu scaun cu tot”.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, 89 de români infectaţi cu COVID după vaccinare, au decedat. Specialiştii spun că au murit, de fapt, din cauza comorbidităţilor.

DSP Prahova face o evaluare în cazul celor soților din Prahova

DSP Prahova face o evaluare în cazul a doi soţi decedaţi la scurt timp de la vaccinare, în urma infectării cu SARS-CoV-2. ”Vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale a bolii”, spune Valeriu Gheorghiță.

„Datele preliminare pe care le am - şi am şi vorbit şi pentru această situaţie cu doamna director de la DSP Prahova, urmează să facă o evaluare - însă datele preliminare arată că într-adevăr cele două persoane, din păcate, au fost diagnosticate cu COVID-19, cu o formă severă care a evoluat nefavorabil. S-a mai discutat despre vaccinarea la persoanele care sunt fie în perioada de incubaţie, fie cu infecţia asimptomatică SARS-CoV-2, în niciun caz nu creşte riscul de evoluţie nefavorabilă, vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale a bolii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi, întrebat despre datele existente cu privire la acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cazul celor doi soți din Prahova care au murit la scurt timp după vaccinare. DSP Prahova: ”Nu e legătură de cauzalitate între vaccinare şi deces”