Antena Meniu Search
x

Copiii din România, DEPENDENŢI de gadgeturi! La ce pericole sunt expuşi micuţii pasionaţi de tehnologie de la vârste foarte mici

Copiii din România au mai multe gadgeturi decât cei din Franţa sau Statele Unite. Este motivul pentru care cei mai mulţi adolescenţi ajung să aibă probleme de comunicare şi chiar de sănătate. Mai mult, cei mici devin victimele sigure ale atacurilor online.

Vezi și

Copiii din România au mai multe gadgeturi decât cei din Franţa sau Statele Unite. Este motivul pentru care cei mai mulţi adolescenţi ajung să aibă probleme de comunicare şi chiar de sănătate. Mai mult, cei mici devin victimele sigure ale atacurilor online.

Click, play, repeat - e noul limbaj al secolului, pe care copiii îl învaţă chiar din pruncie. Înainte să meargă sau să vorbească, mulţi ştiu deja cum să "butoneze" telefonul sau tableta.  

Totuşi, nu toţi părinţii fac asta. Dimpotrivă. De cele mai multe ori, chiar adulţii îşi împing copiii spre dependenţa de tehnologie. 

În România, unul din cinci copii primeşte cadou de la părinţi un gadget. Aşa a ajuns ţara noastră în topul ţărilor cu cei mai mulţi minori utilizatori de tehnologie, la mare distanţă faţă de Franţa, Germania şi Statele Unite. 

Izolarea vine tocmai din excesul de tehnologie. Mulţi puşti nu mai interacţionează direct, ci se refugiază în lumea virtuală chiar şi peste cinci ore zilnic. La orele după-amiezii, în parcurile din Capitală nu vezi nici urmă de copil.

Locurile de joacă nu mai reprezintă o prioritate pentru copiii români. Şi asta pentru că pasiunile lor se concentrează acum în jocurile pe calculator sau pe telefon şi în desenele animate. 

Dependenţa de tehnologie conduce la numeroase probleme de comunicare, dar şi la afecţiuni ale ochilor sau chiar la obezitate. 

Pericolul vine şi din exterior. Cei mici sunt din ce în ce mai predispuşi la atacurile cibernetice, devenind victime sigure ale hackerilor. 

"Una din cele mai comune ameninţări la adresa copiilor este cyberbullying-ul sau hărţuirea online, atunci când diverse filmuleţe compromiţătoare sunt postate de exemplu, de un coleg de clasă rău intenţionat.", spune Ştefan Tănase, cercetător IT.

În plus, lumea virtuală în care navighează copiii este aceeaşi în care pedofilii îşi caută victimele. În lume, peste 700 de mii de minori au fost abordaţi cel puţin o dată în scopuri sexuale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Copiii din România, DEPENDENŢI de gadgeturi! La ce pericole sunt expuşi micuţii pasionaţi de tehnologie de la vârste foarte mici