Video

Criminaliștii, șocați de imaginile cu copilul trântit la pământ și lăsat inconștient de unchiul vitreg. ”Este tentativă de omor”

De Laurenţiu Rădulescu.
Publicat: 09.02.2021, 19:34.
Actualizat: 09.02.2021, 19:34

Un criminalist celebru pune degetul pe rană, după ce ieri ne înfuriam la imaginile cu un copil trântit de pământ și lăsat inconștient de unchiul vitreg. Bătaia soră cu moartea este o tentativă de omor si agresorul ar trebui sa înfunde pușcaria mulți ani, dar el a fost acuzat de ceva tratat mult mai blând de Codul Penal. Oamenii vor pedepse mari și de aceea peste 40 de mii de oameni au semnat o petiţie prin care cer închisoarea pe viaţă pentru el.

Niculae Mitrea, colonel în rezervă - criminalist: ”Nu are niciun regret, să vadă dacă a păţit ceva sau nu. Nici nu încearcă să-l ridice. După care îl agresează”

Imaginile cu băiatul de 13 ani azvârlit de pământ i-a şocat până şi pe cei mai experimentaţi criminalişti.

Niculae Mitrea, colonel în rezervă - criminalist:Era hotărât să îi aplice o corecţie copilului. O persoană de mărimea lui, comparativ cu copilul, e un raport de forţe diferit. Modul cum îl ia şi îl izbeşte, arată că intenţia a fost de a-i produce o leziune destul de gravă”.

Bărbatul se îndepărtează furios, fără să se uite în urmă. Urmează o nouă agresiune, e lovit şi copilul de 7 ani al propriei concubine.

Criminalistul din dosarul Dincă: ”Este tentativă de omor”

Florin Eniţă, criminalistul care a reuşit să îl trimită după gratii pe Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a privit imaginile.

Florin Eniţă, criminalist: ”Eu am fost şocat de ceea ce am văzut acolo. Făptuitorul foloseşte o violenţă extremă. Nici măcar vătămare corporală nu este. Este o tentativă de omor”

Doar că suspectul nu a fost acuzat de tentiatvă de omor, ci de lovituri şi violenţă în familie. O diferenţă uriaşă atunci când vine vorba de pedeapsa pe care o riscă. 10 de ani pentru tentativă de omor faţă de maximum doi pentru faptele pentru care bărbatul este acum cercetat.

Bunică, în parc: ”Dacă nu-l mănâncă puşcăria, îl mâncăm noi! De viu!”

Furia oamenilor s-a materializat într-o petiţie adresată procurorilor. În mai puţin de 24 de ore, peste 40 de mii de oameni au cerut condamnarea pe viaţă a agresorului.

Agresorul le-a spus anchetatorilor că nu și-a stăpânit furia

La audieri, Alexandru Cobzaru şi-a recunoscut fapta şi a fost arestat pentru 30 de zile. A declarat că nu şi-a putut stăpâni furia.

Mihaela Săhlean: ”Dacă tu ştii că nu ai un autocrontrol , nu ai management al furiei tale , te adresezi unor specialisti si rezolvi problema, nu nenorocesti un copil. Acest individ nu este la prima lui manifestare de acest gen”.

Copilul de 13 ani este acum internat cu traumatism cranian grav. Cel de 7 ani, lovit şi el, este încă alături de concubina agresorului. Protecţia Copilului a demarat o anchetă.

In Romania, la fiecare ora doi copii sunt agresati. Mai grav este ca aproape 86 la suta sunt cazuri de violenţă in familie.

Într-un studiu World Vision România, doar unul din 10 părinţi spun că nu şi-ar lovi vreodată copilul, iar unul din doi susţine că violenţa fizică este spre binele copilului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.