Antena Meniu Search
x

Cum afli dacă fructele de import pe care le cumperi au fost tratate chimic

Viu colorate, uneori strălucitoare şi, aparent... delicioase. Fructele şi legumele din import arată, de multe ori, foarte bine.

Vezi și

Viu colorate, uneori strălucitoare şi, aparent... delicioase. Fructele şi legumele din import arată, de multe ori, atât de bine încât ar trebui să ne punem întrebări, spun specialiştii. Cum ne putem da seama ce alimente ar putea fi tratate chimic excesiv, dar şi cine verifică marfa care vine din afara Europei, vedeţi în materialul care urmează.

Culoarea şi forma aproape perfecte sunt semne că legumele sau fructele au fost tratate chimic, spun specialiştii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care pot descoperi fructe sau legume periculoase, înainte ca ele să ajungă pe piaţă, sunt cei de la Direcţia Vamală Bucureşti. În fiecare lună, aici ajung între două şi trei sute de tiruri încărcate. Cele mai multe, din Turcia. 10 la sută dintre ele sunt testate, pentru depistarea nivelului de chimicale pe care îl conţin. 

Fructe şi legume ajung în România din toate colţurile lumii. Cumpărăm banane din Ecuador, portocale din Spania, pepene din Brazilia şi ananas din Costa Rica. Aducem şi mere din Polonia, căpşuni din Spania şi roşii din Italia. Astăzi, în vamă a ajuns un transport de lămâi din Turcia. 

Adică aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când s-au depistat citrice contaminate cu un pesticid extrem de periculos. 

Anul trecut, au intrat în ţară peste 40.000 de tiruri de produse alimentare. Dintre acestea, s-au verificat la vamă puţin peste 7.000 şi au fost recoltate probe din şi mai puţine, adică din aproape 700. La trei loturi s-au găsit probleme, vorbim despre struguri şi despre nectarine din Turcia şi despre pepeni galbeni din Albania.

Înainte de toate, specialiştii ne recomandă să spălăm bine legumele sau fructele de import pe care le cumpărăm. Bicarbonatul de sodiu le poate curăţa şi mai bine, spun ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum afli dacă fructele de import pe care le cumperi au fost tratate chimic