De ce nu putem alerga în vis
În viața de zi cu zi alergăm mereu după diverse lucruri, într-un mod conștient și voit. Dar atunci când acțiunea trece în vis, totul ia o întorsătură ciudată și apar întrebările: De ce alerg? După ce alerg? Ce înseamnă că alerg? Explicațiile specialiștilor, însă, ne vin mereu în ajutor.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Dacă visezi că alergi în cerc înseamnă că îți vei face cunoștințe noi.
- Dacă îi vezi pe alții alergând după tine înseamnă că planurile tale vor avea succes.
Cu toţii visăm noaptea, dar nu reuşim să ne aducem aminte decât 10% din ceea ce ni se întâmplă în vis. Asta spun specialiştii. Şi, în general, visele pe care ni le aducem aminte sunt cele care apar spre dimineaţă.
După o noapte în care visele ne-au răscolit mintea, primul gând este „Ce înseamnă?!”. Iar aici intervin interpretările pentru ceea ce experimentăm în timpul somnului.
Ce înseamnă visul în care alergăm?
Ei bine, dacă visezi că alergi pe un drum pustiu înseamnă că vei avea parte de călătorii neprevăzute în care nu vei avea rezultate benefice. Vei da peste o serie de pericole și îți vei pierde timpul cu prostii.
Dacă visezi că alergi în cerc înseamnă că îți vei face cunoștințe noi.
Dacă alergi în vis după animale sau păsări înseamnă că dușmanii pe care îi ai vor dispărea, vor uita de tine și vei avea oaspeți care vor veni pe nepusă masă.
Dacă visezi că alergi și reusești să întreci pe cineva într-o fugă înseamnă că vei reuși să treci cu bine peste o nenorocire.
Dacă îi vezi pe alții alergând după tine înseamnă că planurile tale vor avea un real succes și nu vei întâmpina dificultăți.
Interpretările visului în care alergi sunt foarte multe și totul depinde și de emoțiile pe care ți le creează acest vis.
De ce nu putem alerga în vis?
De foarte multe ori ni s-a întâmplat să visăm că alergăm, dar să nu reușim să ne mișcăm așa cum ne-am dori noi. De ce? Ei bine, potrivit anumitor studii, întreaga acțiune din visele noastre, nu doar alergatul, se petrece în slow motion. Daniel Erlacher, un psiholog de la Universitatea Bern din Elveția, a realizat un experiment în care a analizat activitatea creierului în timpului somnului.
Pentru a măsura activitatea creierului în timpul viselor, acesta a ales subiecții visători lucizi, adică persoane care își pot controla visele. Atunci când li s-a cerut să facă o activitate în vis, acestora le-a trebuit cu 50% mai mult timp pentru a o duce la bun sfârșit decât în viața reală.
Un psiholog și expert în vise a analizat ceea ce se întâmplă cu noi în somn și a aflat că alergatul cu încetinitorul ocupă locul 55 în ceea ce privește frecvența apariției.
„Picioarele reprezintă motorul principal pe măsură ce înaintezi în viață. Dacă acestea se mișcă cu încetinitorul, atunci visul poate fi interpretat ca o barieră care vă încetinește evoluția în viața reală”, a spus Ian Wallace într-un interviu pentru publicația Mashable.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰