Antena Meniu Search
x

După pierderea RECORD de 16 MILIARDE DE EURO, E.ON VINDE participaţia deţinută la Uniper

Șeful E.ON, Johannes Teyssen, intenționează să vândă rapid restul participației deținute de grupul german la divizia sa Uniper, sperând că tranzacția, alături de majorarea dividendelor, va ajuta la atenuarea presiunii acționarilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Șeful E.ON, Johannes Teyssen, intenționează să vândă rapid restul participației deținute de grupul german la divizia sa Uniper, sperând că tranzacția, alături de majorarea dividendelor, va ajuta la atenuarea presiunii acționarilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În 12 septembrie, E.ON și-a redus majoritatea legăturilor cu centralele pe bază de combustibil fosil și cu depozitele de gaze naturale, după listarea subsidiarei Uniper la Bursa de la Frankfurt. În urma divizării E.ON, a fost creată o nouă companie, Uniper, cu sediul în Dusseldorf, Germania. Aceasta operează independent de la 1 ianuarie 2016, după ce a preluat centralele pe bază de combustibili fosili, activitățile de tranzacționare a materiilor prime și un sfert dintre angajații E.ON.

"Se va întâmpla curând, dar într-un mod care să creeze valoare, deoarece piața o permite. Această tranzacție ne va da posibilitatea să recuperăm pentru voi o parte din pierderile provocate anul trecut de deprecierea cu 13 miliarde de euro a valorii diviziei Uniper", le-a declarat miercuri acționarilor Johannes Teyssen.

E.ON încă deține o participație de 46,65% în Uniper, a cărei capitalizare bursieră este estimată la 2,84 miliarde de euro (3,09 miliarde de dolari). Anterior, E.ON anunțase că ar urma să vândă din 2018 restul participației deținute la Uniper.

La Adunarea Generală a Acționarilor, Teyssen și-a reafirmat angajamentul de a majora dividendele pe 2017 la 0,30 euro per titlu, de la 0,21 euro în 2016, obiectivul fiind creșterea constantă a dividendelor în următorii ani.

E.ON, odată cel mai mare grup german de utilități, încearcă să se adapteze noului mediu economic, după ce în 2016 a înregistrat pierderi record de 16 miliarde de euro. Pierderile reflectă în principal deprecierea cu 13 miliarde de euro a valorii diviziei sale Uniper, care regrupează centralele electrice convenționale ale E.ON, precum și suma de două miliarde de euro plătită de E.ON către un fond destinat închiderii treptate a centralelor nucleare din Germania.

Acum, compania este afectată de reducerea subvențiilor pentru energia regenerabilă, iar din 2018 vor scădea taxele de la consumatorii care utilizează rețeaua sa de distribuție.

Din ianuarie, acțiunile E.ON au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 5,8%, după ce au înregistrat scăderi în precedenții doi ani. Titlurile Uniper au crescut anul acesta cu 24%.

În martie, E.ON și-a majorat capitalul cu 1,35 miliarde de euro (1,40 miliarde de dolari) prin vânzarea a 200 de milioane de noi acțiuni.

E.ON, alături de celelalte companii de utilități din Germania, este afectată de câțiva ani de dezvoltarea puternică a surselor de energie regenerabilă și de scăderea prețului energiei, care au determinat pierderi la centralele pe bază de cărbune și gaze naturale. Firma a anunțat recent că intenționează să vândă active și să elimine locuri de muncă, în ideea de a-și reduce gradul de îndatorare, după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

Compania E.ON Distribuție România, primul distribuitor integrat de gaze naturale și electricitate din România, operează o rețea de distribuție de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri și o rețea de distribuție de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienți.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » După pierderea RECORD de 16 MILIARDE DE EURO, E.ON VINDE participaţia deţinută la Uniper