Antena Meniu Search
x

Video Fructele de mare nu sunt de post. Argumentele biologilor vin în sprijinul Bisericii, care recomandă consumul doar în zilele cu dezlegare

Sunt sau nu sunt fructele de mare alimente de post? Arhiepiscopul Tomisului lămureşte dilema: scoicile, calamarii, creveţii sau caracatiţele sunt fiinţe vii, botezate din lăcomie fructe de mare de cei care vor să păcălească postul. Explicaţia este susţinută şi cu argumente biologice.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.04.2021, 20:45

Vezi și

Scoici, calamari, creveţi sau caracatiţe fac deliciul turiştilor care ajung pe litoral. Mulţi sunt convinşi că ţin în continuare post cu aceste delicatese, iar bucătarii au grijă să nu folosească unt ci ulei.

Paris Paris, manager cherhana: ”Cele care sunt făcute în tigaie, sunt făcute cu o mare atenţie. Cele care sunt făcute pe plită, din start nu au untul inclus şi totul se poate considera ca fiind de post, o mare atenţie o avem asupra fructelor de mare gătite în stil parizian sau pane, cum le spunem noi, acolo folosim un bechamel”.

Dar sunt fructele de mare alimente de post? Părerile sunt împărțite

Cei care spun că fructele de mare se pot consuma şi în timpul postului argumentează prin faptul că nu au sânge. Cealaltă tabără le așază pe aceeaşi farfurie cu peştele şi recomandă consumul doar în zilele cu dezlegare.

Pe acelaşi subiect

Ca să staţi cu sufletul împăcat, am cerut părerea Bisericii.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: ”Au fost numite în mod impropriu fructe şi s-au mulţumit cei lacomi, au zis: "Dacă-s fructe, hai să le mâncâm în post!", dar nu sunt fructe, ci sunt poreclite fructe. Fructul nu face pui, acestea fac pui”

Fructele de mare sunt animale marine

Biologii confirmă că fructele de mare sunt, de fapt, animale marine.

Valeria Abaza, director Institutul de Cercetare Marină: ”Din punct de vedere biologic, ele sunt animale. Le studiem la zoologie”.

Adrian Bîlbă, biolog: ”Globina care transportă oxigenul funcţionează de regulă cu cupru şi alte metale şi din acest motiv, globina lor nu are culoare roşie”.

Postul Paştelui se temină pe 1 mai, după 40 de zile fără carne, lapte, brânză sau ouă. Credincioşii au doar câteva zile de dezlegare la peşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Fructele de mare nu sunt de post. Argumentele biologilor vin în sprijinul Bisericii, care recomandă consumul doar în zilele cu dezlegare