Video

Grădina Senzorială, un proiect menit să-i ajute pe copiii cu nevoi speciale din Constanţa

De Redactia Observator.
Publicat: 05.06.2021, 08:38.
Actualizat: 05.06.2021, 08:59

Copiii cu nevoi speciale din Constanţa ajung mai aproape de natură cu ajutorul Grădinii Senzoriale. Proiectul a devenit un vis împlinit pentru iniţiatori şi va purta numele fondatorului trupei Cargo, Adi Bărar, artist care a pierdut de curând lupta cu coronavirusul.

Într-o şcoală din Constanţa unde copiii cu nevoi speciale se pot plimba pe o alee terapeutică, cu pietriş, piatră de râu, nisip, scoarţă de copac sau buşteni de lemn, simţurile capătă o nouă însemnătate.

Veronica Neguțu, coordonator proiect: Noi aducem natura, prin grădina senzorială, la copii. Explorăm şi îi creăm experienţe senzoriale.

Citește și:

Roxana Giubernea, director Centru Şcolar: Acesta a fost visul nostru, să realizăm acest lucru şi în exterior, copiii să se contopească cu natura. Îi ajută pentru că ei au nevoie de stimularea simţurilor alterate şi, după cum puteţi observa, avem aleea terapeutică, avem aleea cu plante aromatice şi simţurile care sunt alterate sunt dezvoltate şi reamintite prin participarea cu picioarele goale, desculţi, să simtă anumite texturi.

Proiectul, gândit încă din anul 2020, i-a bucurat şi pe membrii trupei Cargo, părtaşi la împlinirea acestui vis. Fericirea a fost cu atât mai mare, cu cât grădina va purta numele fondatorului trupei, Adi Bărar.

Proiectul din Constanţa, organizat eleviii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Adrian Igrișan Baciu, membru Cargo: Sunt importante toate aspectele acestei campanii şi ne simţim onoraţi că am fost invitaţi. Iar când am auzit ca acest parc va purta numele colegului nostru cu atât mai mult ne-am urcat în maşină şi am venit.

În grădina senzorială, pe lângă aleea terapeutică s-au mai creat și alte spații pentru copiii cu dizabilități, inclusiv o zonă de consiliere.

Elena Stambuli, psiholog: Acești copii au posibilitatea de a interacţiona cu elemente din natura, de a simți diferite texturi pe talpa piciorului, dacă umblă desculţi, de a se adapta la situații noi și de a dezvolta comportamente pozitive. De pildă se poate feri atunci când vede o piatră venind spre el, o piatră care-i poate cauza durere sau o poate folosi ca material dur pentru a construi ceva.

Proiectul a fost făcut pentru cei 152 de elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Constanţa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini rare cu Elena Matei din adolescență! Cât de mult s-a schimbat finalista de la Chefi la cuțite / GALERIE FOTO
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 iunie 2021. Berbecii sunt pregătiți să se afirme. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii absolut șocante! Cum s-a sinucis, de fapt, Ionel după ce a omorât-o pe Andreea în fața fetiței de 5 ani
gandul.ro
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț al sportivei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Se întâlnește cu fostul pe ascuns! Toți credeau că ea suferă, dar iată că nu e așa. S-a întors în brațele primului ei soț
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
Ce căuta șeful DNA cu politicienii la meci plus alte 6 momente care m-au făcut să mă întreb: „Măi, nene, dar pe ce lume trăim?”
libertatea.ro
Simona Halep, cerută de soție de Toni Iuruc! Cum arată inelul de logodnă
GSP
Atenție! Proprietarii de centrale termice vor plăti tot mai mult
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro